Vuoden luomuyritys teki speltin tunnetuksi
Sun Speltin historia alkoi päähänpistosta ostaa 200 kiloa spelttiä, koska se maistui hyvältä. Nyt yritys on vakiinnuttanut asemansa ja tähyää jo ulkomaan markkinoille.Sun Speltin perustaja ja omistaja Kari Kaipainen päätti ostaa naapuriltaan 200 kiloa spelttiä vuonna 2000. Syy oli yksinkertainen: speltti maistui hänen mielestään niin hyvältä.
Kaipainen ei ollut aikaisemmin edes kuullut koko kasvista, eikä sitä viljelty tuolloin kuin 150 hehtaarilla koko maassa.
Vuoden 2000 jälkeen Kaipainen on tehnyt paljon töitä ja sen myötä speltti on tullut ihmisille tutuksi. Samalla Sun Spelt on vakiinnuttanut asemansa suomalaisissa ruokakaupoissa ja ravintoloissa.
Myös Sun Speltin alihankintaketju on laajentunut. Nyt yritykselle työskentelee kolme myllyä, näkkileivät valmistava leipomo, pastatuotteiden valmistaja sekä lakritsitehdas, joka tekee speltistä lakritsia.
Luomuliitto palkitsi Sun Spelt Oy:n vuoden luomuyrityksenä Mikkelin luomupäivillä tänään tiistaina.
13.11. klo 8:12 Korjattu Sun Speltin omistajan sukunimi Kaipiaisesta Kaipaiseksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

