Ruusukaalimaistuu jo monille
Tänä syksynä ruusukaalin kysyntä on hieman piristynyt aiempiin vuosiin verrattuna. Ruusukaalista on ilmeisesti opittu valmistamaan herkkuruokia ja on huomattu, että se myös näyttää ja maistuu hyvältä.
Uuden sadon ruusukaalia on saatu kauppoihin elokuun puolivälistä alkaen. Sadon määrään ja laatuun viljelijät ovat tyytyväisiä, ja he arvioivat kotimaisen ruusukaalin riittävän yli vuodenvaihteen, kertovat MTK ja Kotimaiset Kasvikset tiedotteessaan.
Ruusukaalia kutsutaan myös nimellä brysselinkaali, koska se lienee saanut alkunsa 1500-luvulla Belgiassa. Suomessa ruusukaalia viljellään tänä vuonna 22 hehtaarin alalla eli saman verran kuin viime vuonna. Ruusukaalin syötävät pikkukerät ovat kasvin hankasilmuja.
Ruusukaali sopii hyvin sekä hirvi-, peura-, sorsa- että poroaterialle. Se täydentää myös syksyn pyhäpaistit ja lammasruuat.
Ruusukaalit ovat sellaisenaan kevyttä syötävää. Niissä on monipuolisesti kivennäis- ja hivenaineita sekä vitamiineja, esimerkiksi C-, K- ja B-ryhmän vitamiineja sekä kaliumia.
MT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
