Talkoolaiset pyörittävät ravintoloita
Okran talkooväki on valmiina ruokkimaan kymmenet tuhannet näyttelyvieraat.
”Ruoka-annoksia on varattu 35 000 kappaletta. Lisäksi on pienempään nälkään pyttipannua, hodareita, makkaraa ja uutuutena kahdessa kenttäravintolassa salaattiannoksia”, kertoo Sirkka Isotalo näyttelyn ruokatiimistä.
Ruokamäärät ovat valtavia. Makkaraa on varattu 1 000 kiloa. Sämpylöitä, pullaa ja munkkeja on yhteensä 30 000 kiloa.
Pääravintolassa ruokavaihtoehtoina ovat lihapullat, broileri ja kasvispasta. Pääravintolan lisäksi alueella on seitsemän kenttäravintolaa, joista voi ostaa pienempää purtavaa. Kolmessa pisteessä on myynnissä mietoja alkoholijuomia.
Ruuat ovat kotimaassa tuotettuja. ”Meille on tärkeää, että suositaan kotimaista. Lisäksi ruokia valitessa on katsottu, että ne sopivat mahdollisimman moneen ruokavalioon”, Isotalo kertoo.
Ruokien tuotetiedot ovat ravintoloissa näkyvillä.
Talkooväkeä ruokahuoltoon tarvitaan noin 150 henkeä. Tehtävää riittää niin ruokien kuljetuksessa, lämmityksessä kuin kassoillakin.
Ruokien säilytykseen ravintolatelttojen yhteydessä on kylmäkontit ja lämmitystä varten teltoista löytyy pannut ja grillit ja pääravintolasta uunit.
Näyttelyyn odotetaan enemmän vierailijoita kuin viimeksi, mutta se ei Isotaloa jännitä.
”Viime kerralla ruokalinjastot vetivät hyvin eikä ruuhkia syntynyt.”
Kenttäravintolat ovat suuremmat kuin 2012.
Isotalo on iloinen talkoolaisten hyvästä asenteesta.
”Muonituspalvelut haluavat palvella messuvieraita ja näytteilleasettajia parhaalla mahdollisella tavalla. Joka vuosi talkooporukan kesken on ollut todella hyvä fiilis.”
TUURE KIVIRANTA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
