Kevytaterioitapariisilaisittain
Pariisilainen dieetti on Ranskan johtavan
ravitsemustieteilijän Jean-Michel Cohenin
kehittämä. Se painottaa syömisen nautinto-
puolta ilman sanaakaan kaloreista.
Ihannepainoa kohti mennään kahden tai
kolmen vaiheen kautta. Terve aikuinen
voi aloittaa kevyimmällä kahvila-
vaiheella, jossa nautitaan tyypillisesti
pieniä määriä jugurttia, pirtelöitä,
keittoja, lihaa ja kasviksia.
Seuraavassa bistrovaiheessa on
tarkoitus viivähtää 1–3 viikkoa. Nyt
saa syödä esimerkiksi kasviksia
raakoina tai kypsennettyinä niin paljon
kuin haluaa.
Gourmetvaihe tarjoaa lisää mahdolli-
suuksia niille, jotka pitävät perunasta,
leivästä ja pastasta. Kaloreita kertyy
edelleen niukasti jo siitä päätellen, että
kirja lupaa 3,5–5 kilon painon pudotusta
ensimmäisen kuukauden aikana.
Ranskalaiset arvostavat juustoja ja
siksi tässäkin dieetissä pieni
herkuttelu on sallittu. Kirja sisältää
325 helpohkoa ruokaohjetta
aamiaisen, lounaan ja päiväl-
lisen kokkaukseen.
Kirjasta saa suomalaisittain-
kin hyviä kokkausvinkkejä, sillä
käsitys terveellisestä ravinnosta on pitkälle samankaltainen kuin meillä.
Ihannepainon jatkuvaan ylläpitoon on tarjolla selvät sävelet. Kun viikon mittaan syödään yhteensä 14 lounasta ja päivällistä, niistä viiden tuli pysyä jatkossakin vähäkalorisina. Muulla tavoin et voi pitää poissa laihduttamiasi kiloja.
TARJA HALLA
Jean-Michel Cohen: Pariisilainen dieetti. Miten saavuttaa
oma ihannepaino ja pysyä siinä. 287 sivua. Paasilinna.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
