Ruokapiirissä saa, mitä tilaa
Olli Repo pyörittää Helsingissä Herttoniemen ruokapiiriä. Kimmoke toimintaan syntyi, kun lähikauppa ja samalla tuotteet hyllyillä vaihtuivat. Valikoimaan ei pystynyt vaikuttamaan.
Repo päätti hankkia haluamansa ruuat suoraan tuottajilta. Muita kiinnostuneita löytyi lähipiiristä ja vähän kauempaakin. Sähköpostirinki paisui pian 400 osoitteeseen.
Ruokapiiri lähettää tietyin väliajoin yhteistilauksen tuottajalle. Tämä toimittaa ruuat yhteyshenkilölle, joka jakaa ne muille.
Lasku maksetaan tuottajalle ilman välikäsiä.
Vuonna 2010 perustettu Herttoniemen ruokapiiri on nykyään osa osuuskuntaa, joka tuottaa ruokaa myös itse. Vantaan Korsossa sijaitsevalta pellolta riittää muun muassa raparperia, varhaisperunaa ja pinaattia 150 taloudelle.
Repo kritisoi kauppoja siitä, että asiakkaille yritetään tarjota mahdollisimman halpoja tuotteita.
Kuluttajalla ei ole todellista valtaa vaikuttaa valikoimaan.
KATJA SAHLSTEDT
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
