Kesä on monenruokajuhlan aikaa
Helsingin Sanomien ruokatoimittaja Katja Bäcksbacka on koonnut valikoiman kesäherkkuja pääasiassa lehdessä vuosina 2009–2012 julkaistuista resepteistä Ruokatorstain kesä -keittokirjaksi.
Kirja on jaoteltu teemoittain: pihatalkoot, vappu, kevään juhlat, juhannus, heinäkuun helteet, rapujuhlat, sadonkorjuu ja kesä säilöön.
Hakemistoista reseptit löytyvät sekä aakkosittain että ruokatyypeittäin alkuruuista jälkiruokiin järjestettynä. Hakemistojen avulla reseptit löytyvät helposti.
Reseptit ovat mukavan kesäisiä ja niillä saa maistuvaa tarjottavaa moneen kesäiseen juhlaan. Aika moneen joutuu kuitenkin etukäteen miettimään raaka-ainehankintoja, eli mitään spontaaneja nappaan penkistä vihanneksia ja katson reseptin -tyyppiä ne eivät ole.
Kirja on täynnä kokeilemisen arvoisia ohjeita. Tavallisista raaka-aineista syntyy yllättäviä yhdistelmiä. Itse ilahduin makean chilikastikkeen ohjeesta, jonka joskus otin talteen ja sittemmin olen hukannut. Lehdistä talteen otettuja reseptejä voi nyt pikkuisen raivata arkistosta, kun ne on koottu kirjaksi.
Upeasti reseptejä tukevat Elvi Ristan hienot kuvat, joissa pilkahtaa myös huumoria.
MAIKKI KULMALA
Katja Bäcksbacka: Ruokatorstain kesä. 102 sivua. HS Kirjat.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
