Paistijauhelihaei olekaan paistia
VIIKONVAIHDE
Naudan paistijauhelihana myydään sekoituksia ruhon eri osista eikä vain paistia.
Lihataloissa jauhetaan kuluttajien suosikkituotteeseen esimerkiksi naudan lapaa ja etuselkää. Paistin osuus voi jäädä 5–30 prosenttiin.
Eviran lakimies Jorma Pitkänen pitää markkinoiden omaksumaa merkintäkäytäntöä pakkauslainsäädännön vastaisena.
”Ei tilannetta voi katsoa läpi sormien, jos nimi ei ihan selkeästi vastaa tuotetta.”
Keskustelua on käyty ainakin Snellmanin Lihanjalostus Oy:ssä.
”Meillä ei ole mitään sitä vastaan, että paistijauhelihalla olisi paremmin sitä kuvaava nimi”, myynti- ja markkinointijohtaja Peter Fagernäs sanoo.
”Paistijauheliha on kuitenkin niin iso käsite markkinoilla, ettei yksittäinen toimija pysty sitä muuttamaan.” Sivu 15
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
