SS: Raakapakasteita kotimaisesta lihasta
Kuopiolainen Eväsmiehet aloitti pyöryköillä ja lihapihveillä pakastebisneksensä.Kuopiolaiset pitkän linjan makkaramiehet Mika Puurunen ja Risto Häkli perustivat lihasta raaka-pakasteita valmistavan Eväsmiehet Oy:n, kertoo Savon Sanomat sunnuntaina.
Yhtiö tukeutuu kotimaisiin raaka-aineisiin. Liha on kotimaista ja tulee Atrialta. Muut raaka-aineet kuten porkkanat saadaan lähiseudulta.
Alkuun lähdetään pyöryköillä ja lihapihveillä, mutta raakapakastettuja makkaroitakaan ei ole suljettu pois suunnitelmista. Pyörykät ovat ainakin aluksi päätuote ja jauhelihapihvejä tehdään tarpeen mukaan.
Pyöryköitä on maailma täynnä. Kuopiolaiset aikovat erottua sillä, ettei pyöryköissä ja pihveissä ole viljaa, kananmunaa, maitoa eikä E-lisäaineita. Hiilihydraattejakaan ei ole paljon, lehden haastattelema Puurunen kertoo.
Liikkeelle lähdetään maltillisesti. Yhtiö vuokrasi 105 neliötä tilaa, jonne koneet saatiin sopimaan. Ensimmäisenä vuonna tähdätään 200000 euron liikevaihtoon.
Markkinointi on suunnattu yrityksiin, hotelleille, ravintoloille, kahviloihin ja pitopalveluihin. Tuotteita saa myös kauppahallista. Kuluttajamyyntiä ei ole harkittu, sen aika tulee ehkä myöhemmin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
