Jäätelö saa makunsa läheltä
Sari Voutilainen on tullut Herkkujen Suomeen neljättä kertaa Outokummusta, Pohjois-Karjalasta.
Vuonoksen jäätelö tarjoaa kävijöille perinteisten jäätelömakujen lisäksi muun muassa kuusenkerkkä- ja tervajäätelöä. Jäätelöihin käytetään lähiseudun maitoa ja marjoja.
Uusia makuja kehitellään omassa koemeijerissä. ”Perhe on hyvä raati makujen testaamisessa”, toteaa Voutilainen.
Epävakainen kesä on vähentänyt jäätelönmyyntiä. ”Alkukesästä mietitytti, että mitä tästä tulee, jääkö elantoa talveksi”, Voutilainen sanoo.
Syy, joka tuo Voutilaisen vuosi vuoden jälkeen tapahtumaan, on helsinkiläiset.
”He käyvät kesäisin meidän tilalla, joten nyt on mukavaa tuoda herkkuja tännepäin.”
Henni Laitala
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
