Sianliha maistuunaapurimaissa
Perinteinen kotiruoka on säilyttänyt suosionsa pohjoismaisessa työpaikkaruokailussa, kertoo Fazerin teettämä kyselytutkimus. Suosikkiruuat vaihtelevat maakohtaisesti.
Sianliha eri muodoissaan on tyypillinen lounasruoka Tanskassa ja Ruotsissa toisin kuin Suomessa.
Ruotsalaiset nauttivat possua perunaohukaisten kera, kun taas tanskalaispöytään kiikutetaan sianpotkaa punakaalin kera.
Suomalaiskokkien listan kärjessä ovat jauheliha-kaalilaatikko, hernekeitto, kalakeitto, lihapullat ja paistetut silakat.
Tanskalaisetkin syövät mieluusti lihapullia esimerkiksi makaronimuhennoksen tai currykastikkeen kanssa.
Peruna on Pohjoismaissa edelleen suosituin hiilihydraattien lähde. Myös leipä on yleisesti mieluinen lisä lounaalla.
Paikallisesti tuotetun ruuan suosio kasvaa kyselytutkimuksen mukaan nopeasti. Luomua tarjotaan Ruotsin ja Tanskan lounasravintoloissa selvästi enemmän kuin Suomessa.
Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa tehtyyn kyselytutkimukseen vastasi yli 500 Fazer-kokkia ja 3 000 lounasruokailijaa.
Fazer Food Services on Pohjoismaiden johtava ruokapalveluyritys. TARJA HALLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
