Ihmiset haluavatmaksaa kotimaisuudesta
Teksti: Anniina Keso
Kuvat: Markku Vuorikari
1. Etupäässä kyllä. Lihan pitää pääasiassa olla kotimaista. Näin kesällä kotimaisten kasvisten ja vihannesten suosiminen on helpompaa kuin talvella. Jos tuote on hyvä, olen ehdottomasti valmis maksamaan kotimaisuudesta. Yleensä kotimainen vie voiton ulkomaisesta.
2. Tuottajat voisivat saada enemmän, koska välikädet vievät tällä hetkellä liikaa. Olisin valmis maksamaan kotimaisesta enemmän, koska ruuan tuottaminen on kovaa työtä.
3. En ainakaan vielä, koska olen käynyt tämän tyylisissä tapahtumissa aiemminkin.
1. Kyllä, aina kun mahdollista. Kalan ja vihannesten on ehdottomasti oltava kotimaisia. Olen valmis maksamaan kotimaisuudesta. Annan arvoa sille, että tiedän tuotteen alkuperän.
2. Ne ovat liian alhaiset. Tuottajille kuuluisi maksaa enemmän, kauppa vetää liikaa välistä.
3. Suomen eri alueiden ruuasta olen oppinut uutta. En ollut myöskään ennen nähnyt pikkuisia siitepölypalloja, joita voi kuulemma laittaa vaikka puuron päälle.
Leena Aalto, Tukholma
1. Tukholmassa syön paljon kansainvälistä ruokaa. Kun käyn Suomessa, haluan syödä perinteistä suomalaista ruokaa, kuten poronkäristystä, ruisleipää ja leipäjuustoa. Kotimaisen ruuan hinta ei kaada maailmaani, ostan sitä, jos tekee mieli.
2. En osaa sanoa. Minun pitäisi perehtyä asiaan tarkemmin, jotta osaisin vastata.
3. En vielä, mutta odotan kovasti lappilaista ruokaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
