Ruuan raaka-aineiden hinnoista katosi viidennes viime vuonna
Maataloustuotteista maidon maailmanmarkkinahinta laski eniten. Maidon hinnat ovat alimmillaan sitten vuoden 2009.
Tummelia käytetään enää harvalla maitotilalla. On epätodennäköistä, että sitä päätyisi maitoon. Kuva: Jaana KankaanpääBRYSSEL (MT)
Ruuan raaka-aineiden hinnat maailmanmarkkinoilla olivat vuoden 2015 lopulla 19 prosenttia edellisvuoden loppua alempana, selviää YK:n ruokajärjestön FAO:n keräämistä tiedoista.
Lasku jatkui jo neljättä vuotta.
Viime vuoden hintojen laskun syynä oli ylitarjonta ja dollarin heikkeneminen.
Eniten laskivat maidon hinnat. Laskua oli 28 prosenttia. Hinnat ovat alimmillaan sitten vuoden 2009.
Sokerin hinnat laskivat 21 prosenttia ja vihannekset 19 prosenttia.
Sekä viljojen ja lihan hinnat laskivat 15 prosenttia.
Hintojen lasku taittui loppuvuotta kohden. Esimerkiksi sokerin ja kasviöljyn hinnat kääntyivät nousuun joulukuussa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
