Yhä useampisyö ravintolassa
Kolme neljästä suomalaisesta syö ravintolassa ainakin parin viikon välein. Vuosikymmen sitten näin teki alle puolet ravintolaruokailun trenditutkimukseen vastanneista.
Ravintolat ovat ankkuroineet asemaansa suomalaisten arjessa muun muassa koulu- ja työpaikkaruokailun avulla.
Pääkaupunkiseudulla syödään ravintolassa viisi kertaa kahdessa viikossa, maaseudullakin lähes kolme kertaa.
Varatoimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi Matkailu- ja ravintolapalvelut ry:stä arvioi, että julkinen lounasruokailu ja henkilöstöravintolat ovat opettaneet ihmisiä käymään ravintolassa.
1970-luvulta alkanut julkinen tuki terveelliselle lounasruokailulle on auttanut Suomea kuromaan kiinni ravintolaruokailun kulttuurista eroa Keski-Eurooppaan.
MT-RUOKATIETO
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
