LAB-ammattikorkeakoululle elintarvikelaboratorio Lahteen – "tavoitteena on saada uusia vihreän kasvun tuotteita markkinoille"
Laboratoriossa työskennellään yhteistyössä yritysten kanssa. Tarkoitus on tehostaa elintarviketuotannon sivujakeiden hyötykäyttöä ja kehittää kasvipohjaisia elintarvikkeita.Lahteen nousee uusi LAB-ammattikorkeakoulun elintarvikelaboratorio.
LAB-ammattikorkeakoulun tiedotteen mukaan laboratorion rakentamisella vastataan Suomessa ja maailmalla räjähdysmäisesti kasvaneeseen kasvipohjaisten tuotteiden kysyntään.
Laboratorion sijainti Lahdessa takaa hedelmällisen yhteistyön, sillä samassa maakunnassa toimii Päijät-Hämeen Viljaklusteri, joka on hankkeessa yhteistyökumppanina.
”LABissa panostetaan nyt laadukkaisiin laboratoriotiloihin ja vahvistetaan yritysyhteistyötä entisestään”, kertoo projektipäällikkö Kimmo Heponiemi LAB-ammattikorkeakoulusta.
Hänen mukaansa elintarvikelaboratorio tarjoaa palveluja viljaklusteriyritysten lisäksi myös muille yrityksille.
Päijät-Hämeen Viljaklusterin puheenjohtaja Jarkko Arrajoki iloitsee myös uudesta laboratoriosta.
”Pilottilaboratoriossa voimme jalostaa ideat tuotteiksi, ja se mahdollistaa elintarviketeollisuuden ja kestävän kehityksen yhteisen polun tulevaisuuteen.”
Tuleva laboratorio mahdollistaa erilaisten elintarvikkeiden ja tuotantomenetelmien kehittämisen ja testauksen. Lisäksi siellä voidaan valmistaa tuotteiden koe-eriä kuluttajatestaukseen.
Laboratorio on osa LABin Viljaklusterin Pilot Plant -hanketta. Rakennustöiden on määrä alkaa syksyllä 2022. Laboratorion ylösajo aloitetaan kesällä 2023, ja varsinainen toiminta alkaa 2024.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

