Hellan kulmalla Kinkkua tulee jo korvista
Kun joulukinkkua on vedelty ensin joka aterialla jouluna ja pitkä viikonloppu joulun perään, saattaa paraskin kinkku maistua puulta.
Joulun rääppiäisten äärellä alkaa väistämättä pohtia, miten samasta vanhasta voisi jalostaa jotain uutta. Kinkkua on tullut leikattua paloiksi kiusaukseen, paistettua kananmunien kanssa pannulla ja heitettyä juuresten seuraksi muhimaan keittoon.
Rääperuoka sopii itse kullekin tammikuun ruokateemaksi. Siitä pitäisi tehdä suorastaan muodikas trendi.
Kun kauppa ja elintarviketeollisuus tekevät jo kaikkensa ruokahävikin pienentämiseksi, kotitalouksia on pyritty saamaan mukaan talkoisiin.
Kuinka moni voi rehellisesti väittää, ettei omasta keittiöstä joudu ikinä mitään ruokaa roskiin? Sitä minäkin. Aika harva.
Tähteitä hyödyntämällä hävikkiä voi kuitenkin melkoisesti vähentää.
Omalta äidiltäni opin aikoinaan, että paistinpannu on melko käyttökelpoinen kaveri ruuantähteiden jatkokäytössä.
Jos jääkaapista löytyy vähän edellispäivän pastaa tai riisiä ja pari valmiiksi keitettyä perunaa, niistä saa jo hyvän pohjan jämäpyttikselle. Joukkoon herne-maissi-paprikasekoitusta, paloiteltua kinkkua, nakkeja tai jopa meetwurstia. Jos jääkaapista löytyy pari munaa, ne voi rikkoa sekaan sörsseliin. Ja ketsuppia päälle.
Ei ehkä kaikkein terveellisin päivällinen, mutta säännöllisesti hyödynnettynä pitää kukkaron tyytyväisenä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
