Hesburger vaihtaa possun kotimaiseen
MT on pitänyt pikaruoan kotimaisuutta esillä myös Hesburgerin ruisfileeaterian osalta (MT 9.9.2015). Sitä mainostettiin näyttävästi kotimaisella Reissumiehellä, vaikka sisältä löytyvä filee oli saksalainen.
Lähestyimme Hesburgeria uudestaan HK Scanin tiedottaman sikaruuhkan vuoksi. Kotimaisen raaka-aineen saatavuusvaikeudet tuntuivat oudolta tilanteessa, jossa ruokapossua jouduttiin tuhoamaan jätelaitoksella.
Hesburger onkin nyt löytänyt suomalaisen raaka-aineen toimittajan.
”Olemme päättäneet siirtyä käyttämään kotimaista porsaan ulkofileepihviä. Käytämme ensin loppuun varastossa olevat porsaan ulkofileepihvit, joten käytännössä muutos tapahtuu noin kuuden viikon kuluttua”, Hesburgerin viestintäjohtaja Heini Santos vastasi.
Aikaisemmin Hesburger kertoi saksalaisen raaka-aineen käytön syyksi Facebook-sivuillaan sen, ettei Suomesta ollut saatavilla korkealaatuista, kalvotonta porsaan ulkofileetä.
Terhi Pape-Mustonen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
