kirja Metsiemme sienistä on moneksi
Intohimoiset sieniharrastajat Ingrid ja Pelle Holmström haluavat toisessa sienikeittokirjassaan korostaa, että sienistä voi tehdä muutakin kuin muhennoksia. Tämän todella huomaa kirjaa tutkiessaan. Susanne Hallmannin kuvat viimeistelevät herkullisilta vaikuttavat reseptit.
Kirjaan on koottu kattava tarjonta eri tilanteisiin sopivia sieniruokia. Oman osionsa ovat saaneet niin keitot, kasvisruuat kuin leivät, piirakat ja munakkaatkin liha- ja kalaruokia unohtamatta. Pääsääntöisesti ohjeiden raaka-aineiden sieniä lukuun ottamatta pitäisi löytyä tavallisesta kaupasta, joskaan ei välttämättä pienimmästä mahdollisesta lähikaupasta.
Kirjan ohjeilla voi kokkailla, vaikka ei tuntisi kuin muutaman tavallisimman sienen, sillä kirjassa on useita reseptejä, joihin voi laittaa mitä sieniä tahansa. Joukossa on myös muutama resepti, jonka voi valmistaa kaupan tuoreista herkkusienistä.
Kirjan alussa on kerrottu sienten poimimisesta, käsittelystä, säilömisestä ja valmistuksesta. Lopussa puolestaan on muuntotaulukko, josta ilmenee, kuinka paljon tuoreista sienistä saadaan likimäärin keitettyjä tai kuivattuja sieniä. Tämä helpottaa reseptien soveltamista omassa keittiössä.
ANNIINA KESO
Ingrid & Pelle Holmberg: Herkkuja sienistä –
sieniruokia arkeen ja juhlaan. 135 sivua. Karisto.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
