Kotitaloustunnilla etsitään ruokailutilojen bakteereja
Savitaipaleen koulukeskuksen kotitalousluokassa opetetaan myös kemiaa ja biologiaa.
Kahdeksasluokkalainen Inka Illukka otti valinnaiseksi Kokkausta ja kemiaa -kurssin. Tammikuussa oppilaat keräsivät kotitalousluokasta mikrobinäytteitä. Kuva: Jani KauttoSavitaipaleen koulukeskuksen kotitalousluokka on monipuolisessa käytössä. Syksyllä yläkoululaisten opintovalikoimaan tuli Kokkausta ja kemiaa -kurssi, jota kotitalousopettaja ja kemianopettaja pitävät yhdessä.
Tunneilla on esimerkiksi tutkittu kohotusaineen toimintaa ja etsitty ruokailutiloista mikrobeja.
"Kurssin idea lähti siitä, että uudessa opetussuunnitelmassa peruskoululaisille pitää tarjota vuosittain vähintään yksi kurssi, jossa yhdistellään kahta tai useampaa ainetta", kemianopettaja Jarkko Lahdensalo kertoo.
Kurssi on ollut suosittu. Vaikka osa oppilaista on valinnut sen ruoan takia, myös kemiantehtävät kiinnostavat.
"Seiskaluokalla bakteeriasioita opetettiin teoriassa, tällä kurssilla niihin tutustutaan käytännössä", kahdeksasluokkalainen Inka Illukka, 14, kertoo ottaessaan mikrobinäytettä voiveitsen kahvasta.
Kotitalousopettaja Salla Mielonen-Pakkanen sanoo, että hän haluaisi mikrobitehtävän jo seiskaluokkalaisten kotitalouskurssille.
"Olisi hyvä nähdä jo heti kotitalousopintojen alussa, miten paljon bakteereja ruokailutiloissa on, jos niitä ei siivota oikein", hän perustelee.
Muokattu otsikkoa kuvaavammaksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
