Joulukinkut kokonaisina
Joulun alla Sodankylän terveyskeskuksen keittiössä oli vilskettä. Pitkään kypsytettyjä joulukinkkuja otettiin uunista ja jäähdytettiin.
Uudella menetelmällä kinkku saatiin jäähtymään 64 asteesta kolmeen asteeseen puolessatoista tunnissa.
Sodankylässä kinkkuja ei ostettu valmiiksi kypsennettyinä ja viipaloituna kuten nykyisin useassa keittiössä tehdään.
Myös palvelutaloissa saatiin kokonaiset kinkut pöytään.
”Siitähän se joulun tunnelma tulee”, kokki Airi Keränen totesi.
Jäähdytyskaapit voidaan siirtää sellaisinaan sinne, missä ruoka käytetään. Ei tarvita erillisiä, suuria säilytystiloja.
Kylmäketjun katkeamattomuus turvataan, ja taas säästyy rahaa hankinnoissa ja energian kulutuksessa.
JOUKO RÖNKKÖ
Jäähdytyskaapit voidaan siirtää sellaisinaan sinne, missä ruoka käytetään. Ei tarvita erillisiä, suuria
säilytystiloja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
