Varsinaissuomalaiset herkut esittäytyivät Saksan messuilla
Varsinaissuomalainen ruoka esittäytyi Grüne Woche -messuilla Berliinissä EU:n kutsumana 22.1.
EU-osastolla esiteltiin eri maita kunakin päivänä. Suomea edustivat LounaFood -hanke sekä pienyritykset Makeidon ja Riihipuodin mylly.
Makeidon tarjosi messuvieraille makeisia, Riihipuodin mylly ohrapuuroa.
LounaFoodin tavoitteena on nostaa esiin oman maakunnan pieniä ja keskisuuria elintarvikeyrityksiä. Messukäynti ulkomailla palvelee tarkoitusta hyvin, arvelee Lounafoodin projektipäällikkö Sanna Vähämiko.
”Varsinais-Suomen elintarvikeyritykset ovat pieniä, 300:sta 200 työllistää alle 5 ihmistä. Uskon, että pienyrityksissä on kiinnostuneita viennin aloittajia”, Vähämiko sanoo.
Kontaktien löytyminen on tärkeää, ja messuilta jää monta ajatusta takaraivoon, luonnehtii Kirsi Hirvensalo Makeidonista.
Yhtiö valmistaa makeisia lakritsista koviin karamelleihin. Hirvensalo uskoo vientimahdollisuuksia löytyvän Saksan markkinoilta.
”Puhtaus ja aitous ovat nousevia trendejä. Käsityötä arvostetaan ja lisääaineita vältetään. Tuotteemme ovat sellaisia, että kysyntää on.”
HENRIK SCHÄFER
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
