Meijerialalle syntyi palkkasopu – kun kiky-päiviä ei ollut, sopiminen helpottui
Kaksivuotinen sopimus tuo yhteensä 3,3 prosentin palkankorotukset.Elintarviketeollisuusliitto ja Meijerialan Ammattilaiset solmivat uuden työehtosopimuksen .
Elintarviketeollisuusliitto ja Meijerialan Ammattilaiset MVL saivat työehtosopimusneuvottelunsa maaliin. Uusi kaksivuotinen tes uudistaa sopimuksen ajalle 1.2.2020–28.2.2022.
Neuvottelutulos on hyväksytty molempien järjestöjen hallinnossa.
"Ratkaisu vastaa kustannusvaikutukseltaan työmarkkinakierroksella muodostunutta linjaa", tiedotti Elintarviketeollisuusliitto.
Toimihenkilöiden palkkoja korotetaan vuoden 2020 aikana 1,3 prosentin yleiskorotuksella ja vuoden 2021 aikana 1,4 prosentin yleiskorotuksella. Työehtosopimuksen palkkausjärjestelmään sisältyvän pisteen hintaa korotetaan yleiskorotusta vastaavasti. Toukokuussa 2021 voidaan lisäksi käyttää 0,6 prosentin yritys- tai toimipaikkakohtainen erä, jonka käyttämisestä sovitaan luottamusmiehen kanssa. Yhteensä palkankorotukset ovat siis 3,3 prosenttia.
"Meillä ei koskaan ollut kiky-päiviä. Se helpotti ratkaisun sopimista", kertoo MT:lle Meijerialan ammattilaisten toiminnanjohtaja Markku Salomaa.
Uuden sopimuksen taustalla on teknologiateollisuuden Teollisuusliiton ja Teknologiateollisuus ry:n kaksivuotinen sopimus. Sen päälle meijerialalla on sovittu omia alakohtaisia asioita.
Palkantarkistusten ohella sovittiin työehtosopimuksen tekstien uudistamisesta. Merkittävimpiä tekstiuudistuksia ovat irtisanomissuojasopimuksen kokonaisuudistus ja työaikapankkien käyttöönotto. Sopimuksen piirissä on noin 1 200 henkilöä.
Sopimus koskee meijereiden erikoiskoulutuksen saaneiden ja teknisten toimihenkilöiden palkkoja ja työehtoja.
Elintarviketeollisuusliiton neuvottelut Ammattiliitto Pron kanssa elintarviketeollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksesta jatkuvat.
Elintarviketeollisuusliiton työehtosopimukset Suomen Elintarviketyöläisten Liiton SELin kanssa ovat voimassa 31.1.2021 saakka.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

