Uutta karjalanpiirakkaa etsitään kilpailulla
Ilomantsissa julistetaan Piiroo 2030 -kilpailu, jossa haetaan uudenlaista, mutta virallisen EU-direktiivin täyttävää, karjalanpiirakkareseptiä.
Kilpailu on avoin kaikille. Kirjalliset reseptit ja kuva tuotteesta pitää toimittaa 30. kesäkuuta mennessä Ilomantsin Museosäätiölle tai ravintola Parppeinpirtille Ilomantsiin.
Resepteistä tuomaristo valitsee kahdeksan kekseliäintä ja toteuttamiskelpoisinta ohjetta loppukilpailuun, joka pidetään Piiroovestivaalilla 19. heinäkuuta. Silloin kilpailijat pääsevät itse esittelemään tuotteensa tuomaristolle ja yleisölle.
Vuonna 2003 annetussa EU-direktiivissä karjalanpiirakka määritellään pieneksi, matalaksi ja avoimeksi piiraaksi, jonka täytteeksi käyvät ohra- ja riisisuurimopuuron lisäksi survotut kasvikset, kuten lanttu, porkkana, nauris, haudutettu kaali tai sienet.
”Vanhimpia täytteitä on ollut nauris. Me odotamme Piiroovestivaalille satoja osallistujia, ja piirookilpailussa teemme yhteistyötä muun muassa marttojen kanssa”, kertoo yrittäjä Hannu Lappalainen ravintola Parppeinpirtistä.
LIISA YLI-KETOLA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
