mukula
Bataatti tarvitsee lämpöä
ja kosteutta. Se ei menesty
Euroopassa Ranskaa
pohjoisempana.
Mukulat ovat suippoja ja isokokoisia. Niiden koko vaihtelee muutamasta sadasta
grammasta kiloon.
Kuoren väri voi olla vaalea, vaaleanpunainen, punaisen-
ruskea tai tumman punainen.
Mallon väri vaihtelee
vaaleasta oranssin punaiseen.
Bataatti maistuu makeahkolle.
Sitä käytetään perunan ja
lantun tavoin. Se kypsyy
perunaa nopeammin.
Voi keittää, kypsentää
uunissa ja grillata. Siinä on
hiukan enemmän tärkkelystä kuin perunassa.
Sosetta syödään peruna-
soseen tapaan, laatikkona tai sosekeittona.
Sisältää runsaasti A-vitamiinin
esiastetta beetakaroteenia.
Ei kestä alle 10 asteen lämpötilaa, säilytys 12–16 asteessa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
