Einesruokien lihan alkuperä halutaan esille
Niin suuri osa lihasta käytetään einesruokiin, että EU-parlamentissa halutaan lihan alkuperä esille pakkauksiin. 90 prosenttia kuluttajista pitää lihan alkuperää tärkeänä.BRYSSEL (MT)
Einesruuissa käytettävän lihan alkuperä pitäisi merkata pakkauksiin, linjaa Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta.
Merkinnällä tavoitellaan elintarvikeketjun läpinäkyvyyden paranemista ja kuluttajan luottamuksen palautumista.
Mepit perustelivat päätöstä sillä, että 90 prosenttia kuluttajista pitää tietoa alkuperästä tärkeänä. Lisäksi alkuperän kertominen vaikeuttaa epärehellisten ruokayritysten toimintaa.
Arvioilta 30–50 prosenttia lihasta käytetään eineksiin. Suurin osa eineslihasta on jauhelihaa.
Merkintä tuottaa ruuan valmistajille ja tuottajalle kustannuksia. Kustannuksien selvittäminen pitää tehdä yhdessä kuluttajajärjestöjen kanssa, jotta se ei hidasta lakiehdotusten valmistelua, mepit korostavat.
Valiokunta äänesti asiasta eilen. Sen perusteella komissio jatkaa vuonna 2013 aloitettujen lakiluonnosten valmistelua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

