LAUTASMALLI
Lautasmalli auttaa
tarvittaessa keventämään
ruokavaliota ja sopii painon-
hallintaan.
Täytä ensin puolet lautasesta keitetyillä kasviksilla, salaateilla ja raasteilla.
Lisää kastikkeeksi ruoka-
lusikallinen öljy-täysmehu-
kastiketta.
Toinen puoli koostuu puoliksi perunasta, riisistä tai pastasta. Loppulautaselle mahtuu
annos lihaa (esimerkiksi
broileria tai kalkkunaa), kalaa tai kasvisruokaa.
Kun lautasella on paljon vesipitoisia kasviksia, ne tasa-
painottavat ateriasta saatavaa energiamäärää.
Ruokaa on niin paljon, että
siitä tulee kylläiseksi. Kuitenkin energian saanti pysyy
kohtuullisena.
Täydennä annosta voidellulla ruis- tai täysjyväleipäviipaleella sekä lasillisella rasvatonta
maitoa tai piimää.
Kotimaiset marjat ovat raikas päätös aterialle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
