Syö sie kotimaista, mie kiitän, tempaisivat maaseutunuoret Savossa
Savon Maaseutunuoret jakoivat maanantaina markettien asiakkaille lehmäkorttia, jossa lukee: Syö sie kotimaista, kyllä mie tuotan!
Maaseutunuorten korttiin on lehmän niityllä maalannut hirvensalmelainen Anna Siiriäinen. Kuva: Riitta RyynänenTraktorimarssista ei tiedetty vielä mitään, kun Etelä-Savon Maaseutunuoret päättivät viime vuoden lopulla kokouksessaan, että nyt on aika jakaa kiitosta kuluttajille suomalaisen ruuan suosimisesta. Tempaukseen lähti mukaan myös Pohjois-Savo.
Maanantaina iltapäivällä he jakoivat kiitoskortteja ja juttelivat kotimaisen ruuan tuotannon puolesta asiakkaille viidessä K-citymarketissa ja K-supermarketissa Mikkelissä, Savonlinnassa, Pieksämäellä, Kuopiossa ja Kiuruvedellä.
Hanna Lokonen, Anna Siiriäinen ja Noora Ruuth Etelä-Savon Maaseutunuorista toteavat, ettei jo aiemmin suunniteltu tempaus olisi voinut parempaan saumaan osua, eli juuri traktorimarssin jatkoksi.
Luomulihatilaa pitävä Siiriäinen sanoo, että suora kontakti kuluttajaan on hänelle olennainen osa työtä. Tilan lihan hän myy kokonaan suoramyyntinä.
Lokonen kertoo, että tempaus on paikallaan, koska juuri kuluttajillehan tuottajat ruokaa kasvattavat.
Ruuth vinkkaa, että samanlaisia tempauksia kannattaisi järjestää nyt myös muualla Suomessa.
"Toivon, että tämä meidän esimerkkimme innostaisi myös muita vastaanvanlaiseen joka puolella Suomea. Eli rohkeasti ottamaan yhteyttä kauppoihin ja sopimaan parista tunnista aikaa tavata kuluttajia", Ruuth sanoo.
Maaseutunuorten jakamaa korttia on painettu kaikkiaan 5000 kappaletta. Maanantaina Mikkelissä meni satoja kortteja, vaikka kauppapäivä näyttäytyi maanantaiksi hiljaisena.
Maaseutunuorten korttiin on lehmän niityllä maalannut hirvensalmelainen Siiriäinen. Kääntöpuolella ovat kiitokset kuluttajille sekä mikkeliläisen Bistro Vileen omistajan Ilkka Arvolan resepti: grillattua naudan ulkofileetä ja lämmintä kasvissalaattia.
Etelä-Savon Maaseutunuoret tekevät Arvolan kanssa yhteistyötä jatkossakin. Elokuun alussa tulee tempaus Mikkelissä Jurassic rockissa. Siellä myydään Arvolan ravintolavaunusta paikallisten tuottajien raaka-aineista valmistettua festariruokaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
