
Pikkujoulukausi lähestyy – Poimi tästä ohjeet joulunmakuisiin tarjottaviin
Juhlakauden jouluiset herkut vaativat pientä näpertämistä mutta ovat helppoja valmistaa. Nappaa tästä menu joulun alun kyläilyihin.
Pienet, suupalan kokoiset tortut vaativat hiukan näpertelyä, mutta niitä on mukava syödä yhdellä haukkauksella. Kuva: Sanne KatainenSuolaiset joulutortut
10–40 kpl
Ainekset
- 1 pkt (500 g) voi- tai torttutaikinalevyjä
- 1 kananmuna
Täyte 1
- 1 pkt (150 g) piparjuurituorejuustoa
- 1 pkt (100 g) kylmäsavuleikkelettä (riista, poro, hevonen tai nauta)
- ruohosipulia
Täyte 2
- ½ pkt (à 200 g) yrttituorejuustoa
- 1 rs (150 g) mätiä (esim. kirjolohen tai muikun)
- tilliä
- Täyte 3
- ½ pkt pehmeää tuorejuustoa
- 1 dl viikunahilloa
- timjamia
Valmistusohje
Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaisesti. Voit tehdä joko normaalikokoisia torttuja tai pieniä suupalan kokoisia. Jos teet normaalikokoisia, niin jaa taikinalevyt kahteen osaan ja muotoile tortut perinteiseen tapaan. Jos teet suupalan kokoisia torttuja, niin jaa jokainen taikinalevy ensin kahteen osaan ja tämän jälkeen molemmat neliöt neljään yhtä suureen neliöön. Muotoile neliöt pieniksi tähtitortuiksi.
Voitele tortut munalla ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia, koosta riippuen. Anna jäähtyä.
Täytä tortut haluamillasi täytteillä. Levitä torttujen pohjalle notkistettua juustoa ja nosta päälle leikkelettä, mätiä tai hilloa. Viimeistele yrteillä.
Vinkki
Voit valmistaa tortut jo hyvissä ajoin etukäteen, mutta täytä ne vasta juuri ennen tarjoamista.
Resepti Kati Pohja
Punaviiniglögi
4 annosta
Ainekset
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 5 neilikkaa
- 1 tl kardemummansiemeniä
- 1 kanelitanko
- 1 appelsiininkuorisuikale
- 1 plo (7 ½ dl) punaviiniä
Tarjoiluun
manteleita ja rusinoita
Valmistusohje
Mittaa teräskattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Kiehauta sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna kiehua hiljaa poreillen kymmenisen minuuttia.
Lisää kattilaan punaviini ja lämmitä, mutta älä päästä kiehumaan.
Tarjoa heti manteleiden ja rusinoiden kanssa.
Vinkki
Käytä alkoholittomaan glögiin punaviinin tilalla mustaherukkamehua. Terästetyn glögin saat lisäämällä annoksiin 2 cl konjakkia, rommia tai kirkasta viinaa. Kuohuvan glögijuoman puolestaan teet mittaamalla kuohuviinilasiin 1/3 punaviiniglögiä ja täyttämällä lasin kuohuviinillä.
Resepti Kati Pohja
Konjakkikonvehdit
Herkullisilta kahvin kanssa maistuvat, konjakkia sisältävät pikkukonvehdit ovat aikuisten herkku. Kuva: Sanne Katainennoin 35 kpl
Ainekset
- 250 g tummaa suklaata
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl voita
- 1 rkl konjakkia
- Koristeluun
- jouluisia koristerakeita
Lisäksi
konvehtivuokia
Valmistusohje
Paloittele suklaa pinnoitettuun kattilaan. Lisää kerma ja voi. Kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on liuennut kermaan. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon konjakki.
Pursota tai lusikoi massa konvehtivuokiin ja ripottele halutessasi päälle koristerakeita. Anna jäähtyä ja kovettua. Säilytä jääkaapissa.
Vinkki
Konvehdit pehmenevät huoneenlämmössä, joten ota ne esille vasta ennen tarjoamista. Ne säilyvät jääkaapissa noin viikon.
Resepti Kati Pohja
Jutun reseptit ovat Viestimedian lehtien suosittuja klassikkoreseptejä.Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







