
Söin täällä: Pala Pariisia aamupalasta illalliseen – Brasserie Lionne on auki viikon jokaisena päivänä
Brasserie Lionne tarjoaa poikkeuksellisen laajan kattauksen aamupalasta illalliseen. Näkymäkin on upea.Ranskalainen keittiö on alkanut ottaa entistä vahvempaa jalansijaa viime vuosina. Erityisesti erilaiset brasseriet eli rennommat, läpi päivän auki olevat, ranskalaisen keittiön klassikoita tarjoavat ravintolat ovat yleistyneet vauhdilla.
Yksi tällaisen keittiön tuoreista edustajista on Brasserie Lionne, joka sijaitsee Helsingin Pohjoisesplanadilla. Sijainti on ranskalaiselle ravintolalle täydellinen, sillä ikkunasta ulos katsoessa pääsee Pariisin tunnelmaan.
Aamupalalistalta löytyy valtavasti erilaisia herkkuja, kuten itse leivottua leipää ja croissanteja, munakasta, erilaisia uppomunia, mehuja ja smoothieita. Paikka onkin täydellinen lomailijoille, kun aamulla pöydän voi täyttää erilaisilla herkuilla, joita voi jakaa seurueen kesken. Annosten hinnat vaihtelevat kuuden ja 17 euron välillä.
Ravintolassa on paikkoja niin salissa, ikkunoiden ääressä, keittiötiskin vieressä kuin baarin puolellakin. Myös terassi on kesäisin auki sekä kadun että sisäpihan puolella. Kuva: Janiko KemppiIllalla Lionnessa pääsee nauttimaan klassisista ranskalaisista herkuista, mutta myös italialaisen keittiön antimista. Erityisen herkullista oli grillattu mustekala sekä Pelle Janzonin carpaccio. Kun kävin testaamassa ravintolaa, listalta löytyi myös rapeapintaiseksi paistettua kuhaa. Hieman risujakin pitää antaa, sillä valitettavasti tämän annoksen kanssa tarjotut varhaisperunat oli keitetty ylikypsiksi.
Lionne on nopeasti noussut suosituksi ravintolaksi, eikä ihme. Ravintola on erittäin tunnelmallinen. Hintataso on tuttu muistakin Helsingin keskusta-alueen ravintoloista. Mustekalalla hintaa oli 21 euroa, mutta caesarsalaatista saa taas pulittaa jopa 32 euroa. Pippuripihvillä hintaa on 49 euroa.
Jos haluaa päästä kaupunkitunnelmaan, suosittelen varaamaan paikan ikkunan edestä. Siitä on mukava katsella ohi käveleviä ihmisiä ja puiston valoja. Aamupalaakin testanneena voin todeta, että siinä on tämän ravintolan vahvuus. Tästä suosituksena tryffelimunakas talon leivällä.
Brasserie Lionne, Pohjoisesplanadi 37, 00100 Helsinki.Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





