
Loppuuko leipä kaupoista? Näin leivot itse helposti ja nopeasti
Jos leipää ei löydy kaupasta, kannattaa sitä leipoa itse. Katso helpot reseptimme.Leipomoalan lakko vaikuttaa kauppojen leipävalikoimaan. Onneksi rapeakuorista, höyryävän lämmintä leipää on helppo leipoa kotona. Keräsimme yhteen suosikkireseptejämme, joilla onnistut varmasti.
Helpommat resepteistä eivät vaadi edes vaivaamista, kun taas osa leivistä valmistuu ilman minkäänlaista kohotusta supernopeasti.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Pataleipätaikina saa kohota huoneenlämmössä monta tuntia, jotta makuun syntyy syvyyttä. Kuva: Carolina HusuTämän pataleivän taikinaa ei tarvitse vaivata. Ajan kanssa sitko muodostuu kuin itsestään.
Maalaisleipätaikinaa ei tarvitse vaivata. Taikinan joukkoon voi piilottaa aamupuuron jämät.
Ihanan helppo ja todella maukas juurespataleipä kaipaa seurakseen vain voita tai muuta hyvää levitettä. Kuva: Sanne KatainenJuuressose tuo tähän vuokaleipään rutkasti lisämakua.
Aamiaissämpylät kohoavat yön yli jääkaapissa. Aamulla ne ovat paistovalmiita.
Sämpylöiden teko helpottuu, kun taikina vain sekoitetaan, nostetaan yöksi jääkaappiin ja paistetaan aamulla. Kuva: Carolina HusuNäiden sämpylöiden taikinaa ei tarvitse vaivata. Siitä huolimatta lopputuloksena on todella kuohkeita sämpylöitä.
Kaurasämpylätaikina tarvitsee aikaa tekeytyäkseen. Aamiaiselle kaurasämpylöiden taikina saa kohota kylmässä yön yli tai iltapalalle päivän ajan.
Sämpylöitä voi valmistaa helposti myös airfryerissa.
Lasi maitoa ja siemenvuokaleipä juustoviipaleiden kera maistuu välipalana syystöiden lomassa. Kuva: Carolina HusuSiemenvuokaleipä saa runsaasti makua yön yli tekeytyvästä juuresta. Juuren valmistaminen voi kuulostaa työläältä, mutta todellisuudessa siihen menee vain muutama minuutti.
Parhaimmillaan leipäset ovat uunista otettuina, mutta voit elävöittää ne uudelleen paahtimen kautta. Kuva: Kari SalonenNopeaan leiväntarpeeseen on ratkaisuna leivinjauheella tehtävät leipäset. Nämä valmistuvat helposti esimerkiksi aamulla.
Rieskoja ei tarvitse kohottaa. Ne saavat rapeat reunat kuumassa uunissa.
Nimestään huolimatta kovaohranen on tuoreena pehmeä herkku.
Erilaiset rukiista valmistetut palaleivät ovat lisänneet ruisleivän kulutusta. Toki kotonakin voi leipoa ruisleipää. Kuva: Kimmo HaimiKotitekoiset hapanruisleipäpalat ovat helppoja valmistaa. Niistä ei makua puutu.
Peltileipä on todella helppo valmistaa. Yhdestä taikinasta saa paljon käteviä leipäpaloja.
Maltaisen makea saaristolaisleipä saa tekeytyä ainakin vuorokauden paistamisen jälkeen. Kuva: Jaana KankaanpääVaikka saaristolaisleipä koetaan monesti jouluiseksi, maistuu se läpi vuoden. Se säilyy hyvänä pitkään.
Focaccian mehevyys syntyy oliiviöljyllä. Leipä koristellaan oliiveilla ja rosmariinilla. Kuva: Pentti VänskäTällä reseptillä leivot herkullista, gluteenitonta focacciaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat












