Näin mansikat säilyvät pakastimessa kiinteinä ja kauniina
Jos mansikat pakastaa väärin, niistä tulee helposti vetisiä ja mauttomia.Mansikoiden pakastustapa vaikuttaa ratkaisevasti siihen, millaisina marjat saa sulatettuna käyttöön. Väärin pakastetut marjat muuttuvat helposti vetisiksi ja mauttomiksi.
Pakastusprosessissa nopeus ja oikea tekniikka ovat tärkeitä. Oikeaoppisella tavalla mansikat säilyvät kiinteinä, kauniina ja herkullisina.
Vinkit mansikoiden pakastukseen
1. Sulata pakastin tarvittaessa.
Yli 3–5 millimetrin huurre kylmäaineputkistossa heikentää laitteen tehoa. Tämä hidastaa mansikoiden jäätymistä ja siten heikentää pakastettujen marjojen laatua.
2. Tarkista laitteesi pakastuskyky laitteen arvokilvestä (kg/24 h).
Voit pakastaa yhden vuorokauden aikana enintään pakastimen pakastuskyvyn verran. Pakastuminen kestää 24 tuntia, ja tänä aikana pakastimeen ei saa lisätä uusia pakastettavia tuotteita. Pakastuskyvyn ylittävä määrä kerralla hidastaa jäätymistä ja heikentää marjojen laatua.
3. Käynnistä pakastustoiminto ajoissa.
Pakastustoiminto tulisi kytkeä päälle 6–24 tuntia ennen pakastamista marjojen määrästä riippuen. Toiminto varmistaa, että pakastimessa jo olevat tuotteet säilyvät kylminä ja uudet marjat jäätyvät nopeasti.
4. Sijoita mansikat oikein.
Käytä pakastushyllyä tai -laatikoita. Älä laita uusia marjoja aiemmin pakastettujen päälle.
5. Muista kytkeä pakastustoiminto pois.
Pidä pakastustoiminto päällä vuorokauden ajan ja sammuta se sitten energiaa säästääksesi. Uusimmat pakastimet hoitavat poiskytkennän automaattisesti.
6. Lue laitteen käyttöohjeet.
Niistä saat tärkeää tietoa laitteen käytöstä ja ohjeita onnistuneeseen pakastukseen.
Lähde: Elektroniikka- ja kodinkonekaupan yhdistys ETKO ry:n asiantuntija Taina Luukkainen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







