Herkkusilli joulupöytään: Valmistuu nopeasti viime tingassakin
Valmiit matjessillifileet saavat raikasta lisämakua tekeytyessään omenaisessa kevätsipuli-sinappi-currykastikkeessa.Omenainen currysilli
4–6 annosta
Ainekset
- 1 pkt (noin 200 g) matjessillifileitä
Kastike
- 1–2 kevätsipulia
- ½ omenaa (1 dl kuutioituna)
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 1 rkl sinappia
- 2 tl sokeria
- 1½ tl currya
- ½–1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
Valmistusohje
- Kuivaa matjessillifileet talouspaperilla ja leikkaa kalat haarukkapaloiksi.
- Silppua kevätsipulit. Kuori ja leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita ranskankerman joukkoon omenakuutiot, kevätsipulisilppu, sinappi ja mausteet. Tarkista maku. Kääntele sillipalat kastikkeeseen, siirrä kannelliseen lasipurkkiin, sulje ja nosta jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.
- Tarjoa kalapöydässä hyvän leivän tai keitettyjen perunoiden ja kananmunien kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

