Tässä on vuoden paras makkara: Palkinto jo neljättä kertaa samaan osoitteeseen
Akateeminen Kiuas-Seura on palkinnut vuoden parhaat makkarat. Parhaat yhteispisteet nappasi Wurstin valmistama raakamakkara.
Raati maisteli yli 100 erilaista makkaraa. Kuvan makkarat eivät liity kilpailuun. Kuva: Carolina HusuAkateeminen Kiuas-Seura arvioi vuoden aikana yhteensä 102 makkaraa kahdestatoista eri maista. Näistä makkaroista 62 oli Suomessa valmistettuja uutuuksia.
Parhaat yhteispisteet (97/100) sai Wursti Oy:n S-ryhmälle valmistama Kotimaista Arkansas -raakamakkara.
”Mukava hyvän tuoreen lihan maku, jollaisen voi löytää vain raakamakkarasta”, kuvailee seuran puheenjohtaja Jyri Jämsä.
Raati kiitteli myös makkaran miellyttävää yrttisyyttä, ohuen ohutta kuorta sekä tulisuutta. Suutuntumaltaan makkaraa kuvailtiin mukavaksi ja mausteita tasapainoisiksi.
”Mukava hyvän tuoreen lihan maku, jollaisen voi löytää vain raakamakkarasta”, raati summasi.
Erikoismakkaroista voiton vei Veljekset Mattilan Smokehouse Korean BBQ Kimchi -makkara ja grillimakkaroista Lihatukku Veijo Votkinin Maku Brewing Hellesin Hyvä Olutmakkara.
Lihamakaroista eniten pisteitä sai Helsingin Makkaratehtaan HMT Härkächorizo ja nakeista Perniön Naughty BRGR Dog NYC Cheese.
Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 1092 kertaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






