
Söin täällä: Turun linnan kupeessa sijaitseva Göran tarjosi mutkattoman vaihtoehdon venetalkoolaisille
Daphne-pursi ravintolasalin keskellä muistutti ruokailijaa unohtumattomista seikkailuista ja kotiinpaluustakin.
Ravintola Göranin buffetpöytä oli katettuna ravintolasaliin Göran Schildtin Daphne-veneen vierelle. Kuva: Kimmo LundénSeikkailijan ja purjehtijan Göran Schildtin mukaan nimetty ravintola Göran Aurajoen alajuoksulla ja Turun linnan kupeessa tarjosi mutkattoman lounasvalinnan venetalkoolaisille.
Alkuun bataatti-kookoskeittoa leivän kera. Pääruuaksi paistettua porsaanpihviä ja sienikastiketta. Lisukkeena paahdettua kurpitsaa, kikhernettä ja vuohenjuustoa.
Perjantain buffa Turussa: pääruuaksi paistettua porsaanpihviä ja sienikastiketta. Lisukkeena paahdettua kurpitsaa, kikhernettä ja vuohenjuustoa. Kuva: Kimmo LundénLounasbuffan bataatti-kookoskeiton olisi voinut kuvitella valmistetun vaikka aikoinaan tohtori Schildtin ahtaassa venekapyysissakin, purjehtijan helposti lusikoitavana ateriana. Daphne-veneen pentterissä ei keittoa oltu hämmennetty, vaan ravintolan modernissa keittiössä.
Purjehduskausi oli päättymässä. Buffet-pöydässä pääruokana oli tuona syksyisenä veneennostoperjantaina tarjolla paistettua porsaanpihviä. Ravintolaan nimeltään paremmin sopivaksi sen olisi voinut minusta tuunata merimiespihviksi.
Göran sijaitsee Forum Marinum -merikeskuksen tiilimakasiinissa Aurajoen rannalla ja Suomen Joutsenen naapurissa. Kuva: Kimmo LundénRavintola Göran sijaitsee Forum Marinum -merikeskuksen tiilimakasiinissa. Schildtin Daphne-ketsi on pysyvästi varmassa suojassa ravintolassa.
Keskellä salia pursi muistuttaa unohtumattomista seikkailuista, uskollisista matkakumppaneista ja kotiinpaluun tärkeydestä.
Ravintola Göran, Forum Marinum, Linnankatu 72, Turku
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









