Joulupuuro ei pala pohjaan
Monesta joulupuurosta puuttuu tänä jouluna tuttu palaneen maidon makuvivahde, jos puuroon on käytetty Valion uutta Kiehu-maitojuomaa. Juoma tuli kauppoihin tällä viikolla.
Valio kehitti pohjaanpalamatonta maitoa kahdeksan vuotta ennen kuin tuote oli valmis myyntiin. Valion tuoteryhmistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Tuomas Salusjärvi sanoo, että kyse on uutuudesta, jota kukaan muu ei ole keksinyt ja jolla saattaa olla suuret mahdollisuudet myös maailmalla.
”Laktoosittomiinkaan ei aluksi uskottu, mutta niille löytyikin valtavat sinisen meren markkinat ja valmistusteknologiaa on lisensoitu ympäri maailmaa.”
Kiehu-maitojuomaan maidosta erotetaan herkästi palavia heraproteiineja kalvosuodatusmenetelmällä. Juoma maistuu ja näyttää maidolta ja siinä on 2,8 prosenttia rasvaa. Se on pakattu punaiseen litran tölkkiin, ja sen kuluttajahinnan arvioidaan asettuvan 1,50 euron paikkeille.
”Monet ovat lopettaneet maidon käytön ruuanvalmistuksessa pohjaanpalamisen takia ja täysmaidon myynti on laskenut tasaisesti. Jos tällä saadaan käännettyä myynti nousuun, se on vallankumous”, Salusjärvi hehkuttaa.
Riitta Mustonen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
