Kylmää kieltä ja sitruunakastiketta
Vasan kielestä syntyy herkullinen alkupala.(3–4 alkupala-annosta)
hirvenvasan kielen kapea osa
1,5 dl keitinlientä
1 dl kermaa
1 munankeltuainen
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
5 viherpippuria
Koristeeksi:
5 viherpippuria
salaatinlehtiä
Nylje kieli ja anna sen jäähtyä. Leikkaa kielen kapea osa viipaleiksi ja asettele viipaleet tarjoilu- tai annoslautasille.
Keitä siivilöityä keitinlientä pienessä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin puolet. Sekoita raaka keltuainen kermaan ja hämmennä seos kuumaan keitinliemeen, samoin sitruunamehu, suola ja sormissa murskatut viherpippurit. Kuumenna kiehuvaksi samalla koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna kastikkeen hiukan jäähtyä ja jähmettyä.
Lusikoi kastiketta kieliviipaleiden päälle ja koristele alkupala huuhdotuilla salaatinlehdillä tai rucolalla sekä murskatuilla viherpippureilla.
Artikkelin aiheetMetsäpalvelu
Miltä metsäsi näyttää euroissa? Katso puun hinta alueittain ja hintojen kehitys koko Suomessa.

- Osaston luetuimmat

