Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Riista
Historia ja perinne
|
MT 100 vuotta sitten: Tulipalo vei laihiaisisännältä kaiken paitsi länget
Arvio
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
Victors Krogin sillikärry saa turistin suun loksahtamaan auki – kotimaisia raaka-aineita upeasti tarjottuna
Reseptit
|
Herkullista käristystä hirvestä tai peurasta – salaisuus piilee liemessä
Reseptit
|
Täydellisen mehevää peuranpaistia: Näin onnistut
Reseptit
|
Helpot riistapihvit hirven jauhelihasta: Ota resepti talteen
Reseptit
|
Näin valmistat hirvenpaistista suussa sulavaa: Uusi luottoresepti
Hyvinvointi
|
Sissimajuri Jussi Kemppainen on varautumisen mestari – näin paljon hänellä on polttopuita ja ruokaa
Tilaajalle
Reseptit
|
Valmista juhlava grilliateria hirven ulkofileestä
Reseptit
|
Sullo bao-sämpylän väliin nyhtöhirveä ja kaalisalaattia – nyhtöhirvi valmistuu helposti kotiuunissa
Historia ja perinne
|
MT 100 vuotta sitten: Viljelijän verotuksessa keinot ovat monet ja summat suuret
Reseptit
|
Jauhelihakeitto saa makua riistalihasta ja juureksista
Reseptit
|
Punajuuri-kaalikeitto on parasta talvipäivän ruokaa
Reseptit
|
Suomalainen lihakeitto – helppo ohje talven suosikkiin
Reseptit
|
Täyttävä ja maukas jauhelihaminestrone – helppo arkiruoka
Reseptit
|
Tästä ei itse tehty sinappi parane: Kokeile herkullista reseptiä
Erä
|
Metsästysharrastus tukee Suomen puolustusta, uskoo prikaatikenraali Manu Tuominen
Tilaajalle
Erä
|
ATL: Ruotsissa halutaan hyödyntää riistakameroita ja tekoälyä riistan kanta-arvioiden tekemisessä
Reseptit
|
Burgundinpadan kotimainen versio tehdään hirvenlihasta ja metsäsienistä – hirviburgundi vain paranee lämmitettäessä
Ruoka
|
Tapion saloilta pöytään: 4 herkullista riistareseptiä
Tilaajalle
Reseptit
|
Hirvikääryleet kätkevät sisäänsä herkullisen yllätyksen
Reseptit
|
Metsästäjän lehtipihvi syntyy hirvestä tai peurasta: Kruunaa annos klassisella maustevoilla
Reseptit
|
Tästä ei sunnuntaiateria enää juuri paremmaksi voi mennä: Hauduttele hirvestä erityisen mureaa
Reseptit
|
Valmista Mannerheimin suosikkiruokaa uudella tapaa
Kolumni
Johanna Koskiahde
Erä
|
Riistan käyttökielto metsästyskokeissa tuhoaisi metsästyskoirarotujen jalostuksen
Tilaajalle
Erä
|
Viltgården ostaa ruhot metsästäjiltä ja myy ne verkossa – saaliin voi tuoda kylmäkonttiin milloin vain
Tilaajalle
Erä
|
Lammasteurastamo laajentaa riistan käsittelyyn ensimmäisenä Satakunnassa – ”Lampaat edelleen liiketoiminnan ydin”
Lukijalta
Leena Kauppila
Metsästys
|
Lukijalta: Valkohäntäpeuroja ja metsäkauriita kasvatetaan kuin karjaa
Reseptit
|
Klassinen routapaisti sopii niin arkeen kuin juhlaan
Reseptit
|
Riistainen lihaliemi on monen herkullisen ruuan pohja – varaudu keittämään sitä pitkään
Reseptit
|
Sorsapatee on alkuruokien kuningas – näin teet siitä erityisen mehevän
Reseptit
|
Mehevälle hirvikeitolle kannattaa antaa ennen kaikkea aikaa
Metsästys
|
Hirvijahtiin lauantaina Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa, muualla Suomessa vasta viikon päästä – näin monta pyyntilupaa on myönnetty
Tilaajalle
Metsänhoito
|
Video: Riistamyönteistä metsänhoitoa voi tehdä tuloksesta tinkimättä
Tilaajalle
Ruoka
|
Makuelämyksiä grillistä: Näillä vinkeillä onnistut kotitekoisessa makkarassa
Reseptit
|
Herkullista riistaruokaa: Jäniksenparikyljykset valmistuvat nopeasti – voit korvata myös karitsalla
Reseptit
|
Pitkä uunissa hauduttaminen saa kaalilaatikon makeutumaan herkulliseksi
Reseptit
|
Lindströmin riistamureke on maistuva talviherkku, jossa on yhtä paljon punajuurta ja riistajauhelihaa
Reseptit
|
Suolaiset savupororullat ovat täydellinen pikkuherkku – sopivat hyvin juhlapöytään
Reseptit
|
Juhlava hirvicarpaccio saa herkullisen lisukkeen pihlajanmarja-omenahyytelöstä
Reseptit
|
Mureat peurakääryleet ja juuresmuusi ovat mainio pari loppusyksyn juhlapöytään
Reseptit
|
Itse tehdyt liha- ja kasvispiirakat ovat suurta herkkua ‒ katso reseptistä kaksi eri täytevaihtoehtoa
Reseptit
|
Hirvenlihapullat ja rapsakat vihannekset tekevät ramenkeitosta uskomattoman hyvää – voit valmistella keiton niin, että siitä syö useammankin päivän
Reseptit
|
Thaihenkinen hirvikeitto yllättää pehmeällä mausteisuudellaan: paistiliha vuollaan joukkoon
Reseptit
|
Kirkaslieminen peijaiskeitto hirvestä – paahdettu luu antaa intensiivistä makua
Reseptit
|
Erityisen maukas hirvikeitto: näin klassinen burgundinpata muuttuu keitoksi
Reseptit
|
Näin valmistat klassiset kaalikääryleet kahdella eri täytteellä
Ruoka
|
Hyödynnä linnustuskauden anti: Katso herkulliset kyyhky- ja sorsareseptit
Reseptit
|
Valmista klassista jenkkiruokaa suomalaisesta kyyhkystä – jalapenopopperit ovat erinomaista sormiruokaa
Reseptit
|
Tässä on metsästäjänleipä vol 2 – sorsarilletteen käytetään itse valmistettua confit-lihaa
Reseptit
|
Rasvakypsennys sopii todella hyvin sorsankoiville ja -siiville – lopputulos on erityisen maukas
Reseptit
|
Ihastuta näillä mureilla nugeteilla – kyyhky vie perinteisen sormiruoan uudelle tasolle
Reseptit
|
Kesän grilliherkku on mehevä hirvipurilainen ‒ Pirteä puolukkamajoneesi kruunaa kokonaisuuden
Reseptit
|
Valmista herkulliset riistafileet grillissä ‒ Marinadi saa potkua katajanmarjoista
Arvio
Terhi Pape-Mustonen
Ravintolat
|
Suomen parhaaksi mainostettu riistaravintola lunasti lupauksia
Erä
|
Etelä-Saimaa: Hirvenvasa kuoli jalkapallomaalin verkkoon Taipalsaarella
Luonto
|
Video: Susi tuli 15 metrin päähän viljelijästä ‒ ”ei pelännyt yhtään”
Metsästys
|
MMM esittää toimia vesilintujen metsästyksen kestävyyden parantamiseksi: keinona muun muassa hämärämetsästyskielto
Luonto
|
Video: Veimme metsään peurojen kieltokyltin ja eläinten reaktio yllätti — näin suojaudut sorkallisilta sääntö-Suomen tyyliin
Metsänhoito
|
Ruotsin metsät kärsivät viime vuonna miljardien kruunujen vahingot – ”Metsänhoitoa tulee mukauttaa”
Reseptit
|
Teeri muhii meheväksi omenaisessa liemessä
Reseptit
|
Hirvipata mukailee borssikeiton makuja
Reseptit
|
Juokseva sulatejuusto tekee porokiusauksesta ihanaa ‒ kokeile reseptiä
Reseptit
|
Keittolounas kulkee mukana talven metsätöihin ruokatermoksessa ‒ katso reseptit kahteen soppaan
Erä
|
Kärsitkö huonosta metsästysonnesta? Perinteinen keino kohentaa tilannetta on hangata ansoja joulukirkosta jääneillä kynttilänpätkillä
Metsästys
|
Pertti Kärppä metsästää ja kokkaa saaliista juhlaruokaa ‒ yksi kypsennystapa on Pertin mielestä riistalle ylitse muiden
Tilaajalle
Reseptit
|
Paista ohuet hirvenkieliviipaleet nopeasti kuumalla pannulla ja tarjoa ne persiljaperunoiden kanssa
Reseptit
|
Kahden kerroksen liha-perunasoselaatikko on helppo arkiklassikko
Erä
|
Rikoskonstaapeli muutti maalle ja kiinnostui metsästyksestä – näin Kristiina Mikkilä pyrkii omavaraisuuteen
Ruoka
|
Kotimaisuus korostuu Linnan juhlien ruuissa: ruispipareita, palvilammastarteletteja, peuravoileipäkakkua – tässä on koko menu
Reseptit
|
Pertti Kärppä kokkaa kotona juhlavaa riistaruokaa ‒ Valmista rusakonfileetä lisukkeineen Pertin ohjeella
Reseptit
|
Peurapiirakka on tuhtia ja aavistuksen tulista
Reseptit
|
Peuranviulusta riittää syötävää isollekin porukalle
Reseptit
|
Jäikö aterialta kypsää peuranlihaa? Kokeile tehdä siitä Mannerheimin suosikkiruokaa vorschmackia
Reseptit
|
Jäikö paistia tähteeksi? Näin teet siitä pikapikaa maukkaan lihakeiton
Reseptit
|
Peuranlihaa ja lisukkeita salaatinlehdessä – yllätä syöjät korealaisella bo ssämillä
Reseptit
|
Näin kypsennät sorsanfileet meheviksi – tunnetko jo sous viden eli haudekeittimen?
Reseptit
|
Tässä pihvissä ei olekaan pihviä! – klassisen rydbergin voi tehdä myös fasaanista
Reseptit
|
Tuliko saaliiksi kyyhkyjä? Hedelmien kanssa kypsennettynä saat niistä mehukkaan padan
Reseptit
|
Tällä reseptillä riistalihapullat onnistuvat varmasti
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Grillattu karhupaisti on kunnon äijäruokaa maustevoin ja uunijuuresten kera
Ruoka
|
Kantarellisnapsi maistuu parhaiten riistan kanssa – viinan maustaminen onnistuu myös muiden sienien avulla!
Kolumni
Vikke Schildt
Ruoka
|
Riistalihadiplomatia, eli miten riistan arvo syntyy annettaessa
Erä
|
Nuolipäinen rusakko lopetettiin Jyväskylässä – Tapauksesta käynnistetty esitutkinta
Erä
|
Multialla kulkee kolmijalkainen hirvi ‒ ”Ihme, että hirvi on säilynyt talven yli”
Reseptit
|
Peuraborssi
Reseptit
|
Peurapata uunissa
Reseptit
|
Peurarokka
Näin keität peuraliemen
Aarre: Lapinjärvellä asuva maanviljelijä Matti Vilén metsästää valkohäntäpeuroja omilla maillaan – Riistapellolla Vilén kasvattaa viljaa ja härkäpapua
Lapinjärvellä asuva maanviljelijä Matti Vilén metsästää valkohäntäpeuroja omilla maillaan – Alueen peurakanta räjähti viisi vuotta sitten
Reseptit
|
Mehukas hirvipata
Reseptit
|
Pippuroitu peuranpaisti
Helsinki ei tarjoa enää lihaa, mutta ei myöskään edellytä kotimaisuutta kasviksissa – juuston tarjoilu voi jatkua edelleen
Bo la lot -hirvikääryleet
Curry-hirvipata
Palapaisti
Perhoskyyhkyt ja chimichurri-kastike
Papu-sorsakeitto
Jäniksenfileet ja kermainen kastike
Villisika leviää länteen ja supikoira pohjoiseen – Etelässä harmia tuottaa valkohäntäpeurakannan kasvu