Tuoreyrttien vuosi
Tuoreyrtit on valittu tämän vuoden Vuoden Vihannekseksi. Alan järjestöt perustelevat valintaa tuoreyrttien monilla eduilla: niitä käyttämällä voi vähentää suolan käyttöä, ne vetoavat kaikkiin aisteihin ja niiden tiedetään tuottavan hyvää oloa.
Naantalin luostarissa ja Turun linnassa yrttejä viljeltiin jo 1550-luvulla. Yrttejä käytettiin tuolloin lääkinnällisiin tarkoituksiin. Rohdoskäyttö kuitenkin hiipui valistuksen myötä.
Viime vuosikymmeninä yrtit ovat palanneet suomalaiseen keittiöön. Ne viimeistelevät niin ruuat, juomat kuin leivonnaisetkin.
Kymmenen viime vuoden aikana yrttien käyttö on yli nelinkertaistunut. Kiitos siitä kuuluu kehittyneelle kasvihuoneviljelylle sekä monipuolistuneelle avomaaviljelylle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
