Missä on raja
Helsingin Sanomissa 17.12.2011 oli juttu lasten ruokavalioista päiväkodeissa. Sen mukaan erilaisten dieettien takia lapsille on pitänyt tarjota muun muassa eddo-juuria, safloröljyä ja Uuden-Seelannin karitsaa.
Ruokahan on etuoikeus, minkä veronmaksajat maksavat. Tuntuu erikoiselta, että luonnollista ruokavaliota noudattavat syövät alle kahdella eurolla, mutta rahaa haaskataan erilaisten mieltymysten mukaisiin ruokavalioihin.
Allergiat ovat ilmeinen syy erityisruokavalioon, mutta esimerkiksi karppaaminen ei. Missä menee raja asiattoman ja asiallisen dieetin välillä? Jos kotona on kasvisruokavalio, ei päiväkodissa lihaa voi syödä. Entäs jos kotona syödään vain kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa voiko samaa vaatia myös päiväkodissa? Jos ei, miksei?
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
