Kouluruokaviikko ja kisa maaliskuussa
Suomi saa kunnian avata Pohjoismaisen kouluruokaviikon 17. maaliskuuta 2014. Silloin on tarjolla jauhelihakeittoa, jossa jauhelihan ohella maistuvat peruna, purjo, porkkana ja palsternakka.
Kouluruokaviikko juhlistaa Pohjolan päivää, joka on sunnuntaina 23. maaliskuuta.
Kaikissa Pohjoismaissa tarjotaan kouluille ja päiväkodeille valmis ruokalista viikolle 12. Se henkii pohjoismaisia ruokaperinteitä ja suosii paikallisia raaka-aineita.
Tiistaina listalla on Islanti kalalaatikolla ja perunoilla. Keskiviikosta vastaa Ruotsi kasvislasagnellaan. Torstaina nautitaan parsakaalia, possupataa ja riisiä Tanskan tapaan. Perjantaina Norja tarjoaa uunilohta sinappikastikkeella.
Kouluruoka on esillä myös maaliskuisilla Gastro-messuilla, missä parhaan koulukeittiön tittelistä kilpailee viisi joukkuetta.
Toista kertaa pidettävän kilpailun tavoitteena on nostaa kouluruuan arvostusta, kehittää uusia kouluruokia ja tuoda iloa kouluruuan suunnitteluun.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
