Puhtaat jauhot pussissa
Tuoteseloste kannattaa lukea tarkasti.Suomessa leipää leivotaan pääosin kotimaisesta viljasta, käy ilmi Maaseudun Tulevaisuuden selvityksestä. Maan 14 suurimman leipomon käyttämästä viljaraaka-aineesta vähintään 85 prosenttia on kotimaista. Puolet suurista leipomoista käyttää vain suomalaista viljaa. (MT 24.11.)
Tilanne on toisenlainen kauppojen paistopisteillä. S-ryhmän ja K-kauppojen tuotteista reilu puolet on valmistettu Suomessa, mutta tarkkoja tietoja paistopisteen tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusasteesta ketjut eivät suostu paljastamaan. Esimerkiksi kunnollisia voisarvia ei kaupan mukaan Suomesta saa. Raakapakasteen valmistusmaa useimmiten kerrotaan, joten kannattaa katsoa tarkkaan myös pienellä kirjoitettu teksti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
