Itsenäisyyspäivän bebet
Sinivalkoinen bebe-leivos täydentää itsenäisyyspäivän juhlamenun. Levitä mustikkahillon päälle vaniljakiisseliä ja tee pinnalle siniristilippu koristerakeilla.Itsenäisyyspäivän bebet
noin 20 kpl
Pohjat
- 200 g voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 muna
- 4 1/2 dl (300 g) vehnäjauhoja
Täyte
- noin 1 dl kiinteää mustikkahilloa
Vaniljakiisseli
- 2 rkl sokeria
- 2 tl perunajauhoja
- 2 keltuaista
- 1 dl kuohukermaa
- 100 g voita
- 1 tl vaniljasokeria
Sokerikuorrutus
- 2 rkl kuumaa vettä tai laimennettua sitruunamehua
- 3 dl tomusokeria
Pinnalle
- sinisiä koristerakeita
Valmistusohje
Sekoita pehmeään voihin sokeri, muna ja jauhot. Painele taikinaa ohuesti pieniin, voideltuihin leivosvuokiin. Paista pohjia 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa.
Mittaa sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee. Älä anna seoksen kiehua. Vatkaa kiisseli kylmäksi ja lisää voita vähitellen vatkaten kiisseliin. Mausta vaniljasokerilla. Laita jäähtyneisiin leivospohjiin ohut kerros kiinteää mustikkahilloa ja levitä hillon päälle vaniljakiisseliä.
Sekoita tomusokeri nesteeseen ja valuta kuorrutus vaniljakiisselin päälle. Tee pinnalle saman tien sininen risti koristerakeilla. Jos kuorrutus ehtii kovettua, rakeet eivät tartu pinnalle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

