Mitä opiskelijakeittiöön tonnikalan tilalle? Ruokaoivalluskisa haastaa nuoret keksimään kotimaisia järvikalaruokia ja vähentämään leipähävikkiä
Miten saisi nuoren ostamaan kotimaisia muikkuja sen sijaan että nappaa hyllystä tonnikalapurkin? Tähän etsitään vastauksia kilpailun avulla, jossa voittona on silkkaa rahaa.
Opiskelijat halutaan innostaa kotimaisen muikun makuun ulkomaisen säilyketonnikalan sijaan. Kuva: Jere LauhaRuokaoivallus-kilpailussa on tänä vuonna kaksi sarjaa: Muikeita muikkumakuja ja Leivän uusi elämä. Kilpailun aihevalinnat selittyvät osin yhteistyökumppaneilla, joita ovat Kotileipomo Siiskonen Oy, Itä-Suomen Kalatalousryhmä ja Xamk.
Muikkumakuja-sarjassa etsitään nuorille kehitettyä uutta muikkuruokaa. Ruoka voi olla kotona tehty, ravintolassa tarjoiltava tai muuten toteutettava. Tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta kotimaisiin järvikalaruokiin.
Leivän uusi elämä -sarjassa haetaan uusia käyttötapoja kuivahtaneelle leivälle, joka kuitenkin on syömäkelpoista. Leipäniksien ja -ohjeiden tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä.
Ruokaoivallus-kilpailuun voivat osallistua 16–29-vuotiaat opiskelijat yksin tai pareittain. Voittaja saa 1 000 euroa ja toiseksi ja kolmanneksi tulleet tuotepalkintoja.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu järjestää Ruokaoivallus-kilpailun nyt kolmannen kerran. Kilpailuohjeet löytyvät sivulta www.ruokaoivallus.fi
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
