Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
  • Kyssäkaali piristää satokauden kaalivalikoimaa

    Oletko jo tutustunut kyssäkaaliin? Kosolti c-vitamiinia sisältävää kyssäkaalia käytetään juuresten tavoin salaattiin, keittoon ja pataan. Maku on mieto ja pehmeä, joten se sopii myös naposteltaviksi lastuiksi tai tikuiksi.
    Kyssäkaalipadan koristeeksi vuollaan lastuja tuoreesta kyssäkaalista.
    Kyssäkaalipadan koristeeksi vuollaan lastuja tuoreesta kyssäkaalista. 

    Kaalit ovat 
monipuolinen 
vihannesryhmä. Kukka- ja parsakaali ovat vanhastaan 
tuttuja. Lehtikaali 
on siirtynyt pihan 
koristekasvista 
ruokalautaselle.

    Kyssäkaalia kannattaa kokeilla nyt kun satokausi on parhaimmillaan. C-vitamiinin saanti on pitkälle turvattu, kun kyssäkaalin tarjoaa raasteena.

    Kuutioitu kyssäkaali tuo pataruokiin ja keittoihin muhevia syksyn aromeja.

    Kyssäkaalipata

    4 annosta

    1 (noin 300 g) kyssäkaali

    noin 300 g maustamattomia broilerisuikaleita

    1 rkl voita

    1 pieni purjo

    2 porkkanaa

    2 perunaa

    1 tlk ananaskuutioita

    1 rkl siirappia

    2 rkl soijakastiketta

    noin 1 1/2 dl ananaslientä ja vettä

    1/2 tl mustapippuria

    1/2 tl paprikajauhetta

    (suolaa)

    hienonnettua persiljaa tai ruohosipulia

    Pinnalle

    kyssäkaalilastuja

    Leikkaa kuorittu kyssäkaali kuutioiksi. Halkaise purjo, huuhtele ja leikkaa suikaleiksi. Suikaloi kuoritut porkkanat ja perunat. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti voissa padan tai kattilan pohjalla.

    Lisää joukkoon kasvikset ja ananaskuutiot, sekoittele hetki. Lisää siirappi, ananasmehu-vesiseos, soijakastike ja mausteet. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.

    Tarkista suolan määrä ja lisää runsaasti persiljasilppua. Vedä kuoritusta kyssäkaalista perunankuorimaveitsellä lastuja koristeeksi.

    Raastevati

    4–5 annosta

    2 porkkanaa

    1 (300 g) kyssäkaali

    puolikas (150 g) kurkkua

    1 prk (200 g) raejuustoa

    Pinnalle

    mustapippurirouhetta, vaaleaa balsamikastiketta

    Raasta kasvikset. Valuta raejuusto. Asettele raasteet omiksi ryhmikseen tarjolle. Jauha myllystä mustapippuria pinnalle. Valuta hiukan vaaleaa balsamikastiketta vielä pinnalle.