Näin teet naudankielestä takuumureaa ja erityisen maukasta – kannattaa kokeilla!
Sous vide kypsennys vie aikaa, mutta lopputuloksena kieli kypsyy vakiolämpötilassa takuumureaksi ja herkulliseksi.Sous vidella, eli vesihauteessa vakuumikypsentämällä, kielestä saa takuumureaa ja mehevää liharuokaa. Aikaa se tosin vie, mutta kielen voi ”unohtaa” pöydän kulmalle ja antaa porista siinä hissukseen itsekseen. Jutun juju on, että sous vide -keitin pitää veden lämpötilan vakiona, joten myös kieli kypsyy samaan lämpötilaan, eikä ylikypsymisen ja siten kuivumisen vaaraa ei ole.
Sous vide eli tyhjiökypsennetty naudankieli
noin 6 annosta
- Ainekset
- 1 naudan- tai hirvenkieli
- 1 rkl sinappia
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 timjaminoksaa
- 1 rosmariininoksa
- Lisäksi
- vakuumipussi ja -kone
- sous vide -kypsennin
Valmistusohje
Huuhtele kieli ja leikkaa tarvittaessa tyvipäästä isoimmat rauhaset pois.
Sekoita sinappiin suola ja mustapippuri. Hiero sinappiseos kielen pintaan. Nosta kieli vakuumipussiin.
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää ne, sekä yrtinoksat pussiin. Vakumoi pussi.
Täytä iso kattila vedellä ja nosta pussi veteen. Aseta sous vide -sauva kattilan reunaan ja säädä lämmöksi 70 astetta. Käynnistä, ja anna kielen kypsyä noin 24 tuntia. Tarkista välillä, ettei vesi ole haihtunut liikaa ja että pussi on kokonaan veden alla.
Kun lopetat kypsentämisen, niin leikkaa pussi auki ja ota neste talteen. Kuivaa kieli ja kuori siitä heti nahka pois veistä apuna käyttäen.
Kielen voi tarjoilla lämpimänä pääruokana tai sen voi viipaloida leikkeleeksi. Käytä talteen otettu liemi kastikkeen pohjana.
Vinkki: Pienemmät porsaankielet kypsyvät sous vide -tekniikalla 7 tunnissa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

