Riistaburgerit
Villimajoneesi maustaa riistaburgerit.
Lisää burgereiden täytteeksi myös haluamiasi kasviksia, esimerkiksi jäävuorisalaattia, punasipulia, tomaattia tai suolakurkkua. Kuva: Vesa-Matti Väärä(4 annosta)
4 hampurilaissämpylää
Burgeripihvit:
400 g riistajauhelihaa (esim. peura tai hirvi)
1 suuri kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
1 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
4–5 tippaa tabascoa
Villimajoneesi:
1 dl valmista majoneesia
1 dl villivihannesten lehtiä (esim. ketunleipää ja litulaukkaa)
muutama tippa sitruunamehua
ripaus suolaa maun mukaan
Sekoita jauhelihapihvitaikinan ainekset tasaiseksi massaksi ja anna sen turvota vähintään puolen tunnin ajan.
Soseuta villimajoneesin ainekset tehosekoittimessa. Tarkista maku.
Muotoile pihvitaikinasta neljä suurta, sämpylöiden muotoista pihviä. Kypsennä pihvit pannulla tai grillillä melko voimakkaalla lämmöllä. Käännä pihvit parin minuutin jälkeen.
Lämmitä myös sämpylät, kokoa burgerit ja mausta ne villillä majoneesilla sekä haluamillasi kasvislisukkeilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
