Vuoden ruokatoimittajapalkinto myönnettiin Ruokatoimittajat ry:lle ‒ takana jo 55 vuotta ruokakulttuurin eteen tehtyä työtä
Suomen Keittiömestareiden yhdistys palkitsi Ruokatoimittajat ry:n mittavasta ruokakulttuurin eteen tehdystä työstä Vuoden ruokatoimittaja -tittelillä.
Ruokatoimittajat ry:n varapuheenjohtaja Mariaana Nelimarkka vastaanotti palkinnon. Kuva: Mikko Mäntyniemi / Ruokatoimittajat ry / Kuvankäsittely: Janiko KemppiTämän vuoden Vuoden ruokatoimittaja -palkinto jaettiin tänä vuonna kollektiivisesti Ruokatoimittajat ry:lle. Yhdistyksen muodostavat Suomen ruokatoimittajat. Palkinnon vastaanotti viikonloppuna yhdistyksen varapuheenjohtaja Mariaana Nelimarkka.
Ruokatoimittajia kiitettiin pitkäkestoisesta työstä ruoan parissa.
"Yhdistyksellänne on 55-vuotisjuhlavuosi ja haluamme siksi myöntää teille palkinnon pitkästä ruokakulttuurin eteen tehdystä työstä. Valitsette vuosittain Vuoden kotimaisen keittokirjan ja jäsenenne kirjoittavat aktiivisesti ruoka-alan asioista eri medioissa vieden tietoisuutta alasta eteenpäin niin ammattilaisille kuin myös kuluttajille", Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Markku Ojala kertoo tiedotteessa.
Vuoden ruokatoimittaja -palkinnon on saanut aiemmin Maaseudun Tulevaisuuden entinen ruokatoimittaja Riitta Mustonen, joka palkittiin työstään vuonna 2009.
Ruokatoimittajat ry on perustettu vuonna 1968 ja siihen kuuluu ruokamedian ammattilaisia ympäri Suomea. Yhdistyksessä on 67 jäsentä.
"Yhdistyksemme jäsenten työ näkyy laajasti niin printtimediassa, esimerkiksi aikakaus- ja sanomalehdissä, kuin kaupan alan ja elintarviketeollisuuden reseptiikassa ja pakkauksissa. Entistä tärkeämpi on roolimme ruokakuvastossa niin valokuvissa kuin videoissa. Jäsenistöömme kuuluu myös ruoka-alan somevaikuttajia sekä ammattikeittiöstä, kuten ravintola-alasta ja suurkeittiöpuolesta työkseen kirjoittavia toimittajia", Ruokatoimittajat ry:n puheenjohtaja Kati Pohja sanoo ja jatkaa:
"Perinteinen osaamisemme, eli kotikeittiöön tarkoitettu reseptiikka, ei ole vuosien varrella paljon muuttunut. Kautta aikojen kunnia-asiamme on ollut toimiva resepti, joka nojautuu meneillään olevaan vuodenkiertoon, käyttää raaka-aineita tuhlailematta ja ilman hävikkiä sekä on niin selkeästi kirjoitettu, että sen kanssa aloittelijakin onnistuu. Kun näiden lisäksi reseptissä on osattu huomioida ravitsemusvaatimukset sekä ennen kaikkea ruoan herkullisuus, tietää ammattilaisen olleen reseptin taustalla.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




