Soijarouheesta proteiinia: kokeile helppoa pastareseptiä
Jos soija on sinulle tuttu vain soijakastikkeena, niin kannattaa tutustua siihen laajemminkin. Kokeile vaikka valmistaa perinteinen spagetti bolognese soijarouheesta. Saatat yllättyä.
Pasta bolognese soijakastikkeella viimeistellään juustoraasteella ja tuoreyrtillä. Kuva: Jaana KankaanpääSoijakastike valmistetaan soijapavuista. Soijaa on viljelty Kiinassa tuhansia vuosia, niinpä soijaruuat ovat osa perinteistä aasialaista keittiötä. Soijakastiketta lorautetaan ruokiin reilusti sekä käytetään dippikastikkeena.
Soija on mainio proteiinin lähde. Näin ollen varsinkin kasvissyöjät suosivat erilaisia soijavalmisteita. Muidenkin kannattaa ainakin kokeilla rohkeasti vaikkapa soijarouheesta tehtyä pastakastiketta.
Mikäli et innostu soijatuotteista, niin samoilla ohjeilla voit valmistaa ruuat jauhelihasta tai broilerista. Vaihda silloin soijarouhe jauhelihaan.
Pasta bolognese soijakastikkeella
5–6 annosta
500 g spagettia
vettä, suolaa
Kastike
1 iso sipuli
2 porkkanaa
2 valkosipulin kynttä
2 rkl voita
3 dl tummaa soijarouhetta
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1/2 dl tomaattisosetta
5 dl vettä
1 rkl ruokosokeria
1 rkl oreganoa
2 rkl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
Pinnalle
karkeaa juustoraastetta mustaleimaemmentalista
persiljaa tai lehtipersiljaa
Kuori ja kuutioi sipuli, porkkanat ja valkosipulin kynnet. Sulata voi isolla pannulla ja kuullota vihanneksia muutama minuutti. Lisää soijarouhe kuivana pannulle ja sekoita kasviksiin. Kaada päälle tomaattisäilykkeet, vesi ja mausteet.
Hauduta kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Jos kastike tuntuu löysältä, niin hauduta lopuksi ilman kantta. Tarkista lopuksi suolan määrä.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Sekoita kastike lämpimän spagetin joukkoon. Ripottele valmiin annoksen päälle vahvan makuista juustoraastetta sekä persiljaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
