Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Tutkimus: Soiden ennallistaminen saattaa vapauttaa turpeeseen sitoutuneita raskasmetalleja
Kasvisruoka
Lukijalta
Satumaija Levón
Talous
|
Lukijalta: Joulupöytä voi olla yhtä aikaa kotimainen ja monimuotoinen
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Talous
|
Liha ja maito ovat suomalaisen ruokaketjun ydin vielä pitkään
Ruoka
|
Helsingin kinkkukielto voi laskea kouluruokailun suosiota, varoittaa Sikaverkoston puheenjohtaja
Tilaajalle
Lukijalta
Jukka Ihanus
Politiikka
|
Lukijalta: Kotimaisten kasviproteiinien jalostukseen tarvitaan porkkanaa
Reseptit
|
Makkara sopii loistavasti tähän mehevään pataruokaan – maistuu lapsillekin
Ruoka
|
Lidl haluaa ravistella kasvisruuan erityisruokavalioleimaa – panostukset kasviproteiineihin alkaneet näkyä
Lukijalta
Janne Jukkola
Politiikka
|
Lukijalta: Ravitsemussuositukset lisäävät ruoan tuontia – suositusten ytimessä pitäisi olla kotimaisuus ja huoltovarmuus
Lukijalta
Matti Seitsonen
Ruoka
|
Lukijalta: Miksi Martat haluavat vastakkainasettelua ja pahoinvointia maaseudulle?
Ruoka
|
Marttaliitto: Kasvisruoka halutaan pysyväksi osaksi tapahtumia uudella sitoumuksella
Elintarviketeollisuus
|
Raisio myy kasviproteiiniliiketoiminnan ja Härkis-brändin Valiolle
Yliö
Marleena Tanhuanpää
Politiikka
|
Yliö: Ravitsemussuositusten kestävyystarkastelu vaatii laajempaa näkökulmaa ja uutta tutkimusta
Lukijalta
Thomas Antas
Politiikka
|
Lukijalta: Kasviproteiinien tuominen Suomeen on haitallista ‒ oma tuotanto on vihdoin saatava kuntoon
Ruoka
|
Kiskooko kauppa kasviproteiineista riistohintoja? Näin vastaavat Kesko, S-ryhmä, Lidl ja Härkiksen valmistaja
Tilaajalle
Politiikka
|
EU:n tuomioistuin linjasi: Kasvistuotteita saa kutsua pihveiksi ja makkaroiksi
Ravintolat
|
Kerroshampurilaisen saa nyt myös kasvisversiona – Hesburger kehitti täysin uuden pihvin
Ruoka
|
Suurkaupat hyppäsivät kasvisruokaa edistävän Pro Vegen kelkkaan – ”Eniten huolettaa, jos mitään ei tehdä”, toiminnanjohtaja pohtii
Tilaajalle
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Kasvintuotanto
|
Hernealaa on varaa kasvattaa – kotimaisella raaka-aineella soisi olevan kysyntää myös elintarvikkeena
Arvio
Janiko Kemppi
Ravintolat
|
”Paras kala-annos, jonka olen syönyt” – vasta-avatun Tellerin rehtiin ruokaan on helppo ihastua
Ruoka
|
Suomalaisen ruoan läpimurto nojaa kasvisruokaan ja solumaatalouteen, jonka kasvun tielle on asettunut moni EU:n lihavaltio
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Kansanedustajat haluavat eroon kasvis- ja lihansyöjien lokeroinnista – huhujen mukaan eduskunnassa on kaappikasvissyöjiä
Tilaajalle
Reseptit
|
Paras kasvismakaronilaatikko: Hyödynnä ylijäämäkasvikset ja yllätä läheisesi
Politiikka
|
Presidenttiehdokkaista neljä kannattaa turkistarhauksen kieltoa, kertoo Animalian kysely
Ruoka
|
Kaisa Tiusanen havahtui opiskeluaikoina, kun kaverit puhuivat ruuasta muunakin kuin vatsantäytteenä – tutkijana hän selvitti, miten ruuan avulla luodaan ihmiskuvaa
Reseptit
|
Tomaattipiiras on värikäs ja helppo tarjottava
Reseptit
|
Täytetyt tomaatit palkitsevat kokkaajan seuraavanakin päivänä
Kolumni
Terhi Pape-Mustonen
Ruoka
|
Uusien reseptien kokeilu olisi kivaa mutta vaatii vaivaa
Ruoka
|
Ikea teki suosikkihodaristaan lihattoman version – napsahtavan nakin pääraaka-aineena riisiproteiini
Reseptit
|
Pienet alkukesän kotimaiset kesäkurpitsat maistuvat parhailta – yrteillä maustettu raejuusto kruunaa kevyen kesäherkun
Elintarviketeollisuus
|
Testissä vegaaninen pippuripihvi, pepperoni ja muut kasviproteiinit ‒ raadin suosikkituote päihitti lihaversion
Reseptit
|
Peruna-villiyrttimunakas saa makua vuohenputkesta ja litulaukasta
Reseptit
|
Keväiset villiyrtit lautaselle ‒ vuohenputkikeitto maistuu tuoreen leivän ja litulaukkalevitteen kera
Lukijalta
Laura Sares-Jäske, Laura Paalanen, Marjatta Selänniemi, Minna Kaljonen & Merja Saarinen
Ruoka
|
Lukijalta: Vastakainasettelua ruokakeskustelussa on syytä välttää
Tilaajalle
Reseptit
|
Nokkosletuista tulee kirkkaanvihreitä, kun teet taikinan tehosekoittimessa
Reseptit
|
Nokkosen nuoret versot sopivat sellaisenaan nuudelikeiton mausteeksi
Arvio
Eija Vallinheimo
Erä
|
Kipinöitä-podcast tarttuu virkistävällä tavalla vaikeisiin luontoasioihin joissa on totuttu vastakkainasetteluihin
Ilmastonmuutos
|
Haluaisitko kokeilla helppoa elämäntapamuutosta? Kirkko rohkaisee ennen pääsiäistä ekopaastoon
Elintarviketeollisuus
|
Ruokakeskustelu lihansyönnin rajoittamisesta otti lisäkierroksia somessa, kun entinen NHL-jääkiekkoilija-Selänne ja meppi-Niinistökin osallistuivat haarukointiin
Tilaajalle
Pääkirjoitus
MT toimitus
Ruoka
|
Ruokavientiin pitää satsata
Ruoka
|
Suomi jälkijunassa kasvisruuan edistämisessä – Kansa ja Kalmari perustaisivat Tanskasta tutun rahaston
Tilaajalle
Ravintolat
|
Täysin vegaaninen opiskelijaravintola syntyi opiskelijoiden toiveesta ‒ muuttuu iltaisin baariksi
Tilaajalle
Ruoka
|
Kasvissyöntikö nykytrendi? Höpsistä, vilja, palkokasvit ja juurekset ovat varsinaista perinnevegeä
Ruoka
|
Purkkitonnikala sai rinnalleen vegeversion ‒ käytetään samalla tavalla
Ruoka
|
Tammikuun Vegaanihaaste alkoi – tempaus näkyy koko kuukauden kaupoissa
Ruoka
|
Hirvittääkö joulun hinta? Tässä viisi täsmävinkkiä ruokalaskun pienentämiseen
Ruoka
|
Neljä viidestä syö liian vähän kasviksia – valmistellut kasvikset madaltavat kynnystä kokeiluun
Reseptit
|
Hapokkaat marjat sopivat myös kastikkeisiin – kokeile tätä kasviskastiketta puolukalla höystettynä
Reseptit
|
Syksyn punaiset supermarjat ovat vitamiinipommeja – käytä niitä pääruokien lisukkeiksi tai valmista pirteitä jälkiruokia
Kolumni
Tuulikki Viilo
Ruoka
|
Kasvisruoka ei ole vain pahaa, kuten paistamatta kastikkeen sekaan lätkäisty tofu, vaan se voi olla myös todella hyvää
Ruoka
|
Täytteet tuovat ruokiin meheviä yllätyksiä – ne taipuvat niin lettuihin kuin pääruokiin
Reseptit
|
Heitätkö pois vihanneslaatikon rippeet ja jämäjuustot? Ei kannattaisi, sillä ne sopivat loistavasti tähän suussasulavaan lämpimään ruokaan
Ruoka
|
Iltalehti: Vuokralaiseksi haettiin kasvissyöjää Turussa ‒ saattaa olla lähellä syrjintää
Kolumni
Janica Pörhönen
Ruoka
|
Hellan kulmalla: Tämä ihmeellinen raaka-aine taipuu niin ruuanlaittoon kuin leivontaan – sillä säästää myös ruokalaskussa
Ruoka
|
Professori vaatii tarjouksia kala- ja kasvisruuille: ”Kaupan valintaympäristö voi tuupata asenteita teoiksi”
Reseptit
|
Nokkospesto sopii pastan kaveriksi
Ruoka
|
Suomen ylioppilaskuntien liitto tarjoaa jatkossa vain kasvipohjaista ruokaa ‒ saman päätöksen tekivät Lapin yliopisto-opiskelijat
Elintarviketeollisuus
|
Tappiollisen kasviproteiinin tuotannon uskotaan muuttuvan tuottavaksi: ”Pitää olla kärsivällisyyttä ja uskoa siihen hommaan”
Ruoka
|
Tutkimus: Kasvisruokavaliolla elävät lapset ovat yhtä pitkiä kuin lihaa syövät lapset ‒ mutta todennäköisemmin alipainoisia
Lukijalta: Martat ja maa- ja kotitalousnaiset tukevat murrosta kasvisvoittoisempaan ruokavalioon – ruuan ympärillä velloo tunnepitoinen keskustelu: "Muutoksen tekeminen ei ole helppoa"
Sika- ja maitoyrittäjät vetoavat partioon kasvisruokalinjauksen muuttamiseksi
"Surullista, ettei puhuta kotimaisen ruuantuotannon puolesta", lippukunnanjohtaja sanoo – Suomen Partiolaisten kasvisruokalinjaus nosti väittelyn puolesta ja vastaan
Suomen Partiolaiset tarjoaa tapahtumissaan jatkossa vain kasvisruokaa – maito ja munat sallitaan
Ei maistu! – kasvipohjaisten tuotteiden suurin haaste on saada maku kohdalleen
S-ryhmä tuo kauppoihin amerikkalaisen kasvipohjaisen ruokatuotesarjan, joka on noussut Britannian ykköseksi
Reseptit
|
Tyrnijuustokakut laseissa
Reseptit
|
Lasimestarin tofu
Reseptit
|
Sinappimunakoiso
Reseptit
|
Nokkosporkkala
IL: Turun valtuutetut esittävät Helsinkiä tiukempaa ruokalinjaa – Lihaa ei tarjottaisi edes kuninkaalle
Hyveposeeraus huipussaan
Helsinki tarjoaa kaupungin tilaisuuksissa pian vain sesonkikasviksia ja vastuullista kalaa – "Viherpesulta haisee, energiapolitiikallaan Helsinki on häpeäpilkku", toteaa MTK:n Marttila
Kolumni
MT toimitus
Unohtuuko ilmastotavoitteissa ruuan ravintosisältö?
Kalapuikkofanit saavat uuden kotimaisen vaihtoehdon, kun Apetitin silakkapuikot uivat kaupan pakastealtaisiin
Reseptit
|
Kikherne-nokkospaistos maustetaan intialaisittain
Kolumni
Riitta Mustonen
Näin kokkaa Frantsilan yrttitilan perustaja: "Helppoa, halpaa ja mielellään kotimaista" – katso reseptit kevään herkkuihin
Kasvisruokapäivä voi kääntyä tavoitteitaan vastaan – vaihda mieluummin täyslihamakkara halpaan lenkkiin ja sekoita papuja jauhelihaan
Reseptit
|
Nokkosgnocchit sopivat alkuruuaksi tai pääruuaksi kastikkeen kanssa
Satavan Bistro ja Puoti tarjoaa sekä kasvis- että liharuokaa, mutta: Fifty-fifty olikin thirty/seventy
Reseptit
|
Nokkosperunamuusi
Reseptit
|
Linssi-juures-sienipihvit
Lihantuottajat kimmastuivat vegaanijärjestölle – lihaton tammikuu vain temppu napata huomio suuremmilta ruokaongelmilta
Eläinsuojelujärjestön vegaanihaasteen ottanut vastaan lähes 20 000 ihmistä – mukana tunnettuja artisteja, näyttelijöitä ja urheilijoita
Kolumni
MT toimitus
Ruokarauhaa kiivaaseen ilmastokeskusteluun
Hesburger kirii kohti lihattomuustavoitettaan hitaasti: vuodessa sen lihattomien tuotteiden osuus nousi kuudesta prosentista kymmeneen
Kasvismakkaroita saa myydä edelleen makkaroina ja soijapihvejä pihveinä – EU-valiokunnan ehdotus kaatui äänestyksessä, eikä ruokanimityksiin tehdä muutoksia
Ilmastotietoisuus suosii kotimaista
Reseptit
|
Sieni-linssikeitto
Vaikuttaako se oikeasti johonkin, jos neljästä lihapyörykästä yksi korvataan kasvispyörykällä?
Leivon Leipomo ja HKScan perustavat yhteisen Boltsi Oy:n suositun siemenpyörykän valmistamiseksi
Helsingin yliopisto tutki: Eläinproteiinin osittainenkin korvaaminen kasviproteiinilla tuo terveyshyötyjä
Kirja-arvio: Kasvisruokakirjan avulla tähteistäkin tulee herkkua
Ravitsemusterapeutti: "Yritän rohkaista aikuisiakin syömään kuin 4-vuotias lapsi – riittävä ruoka poistaa myös aikuisen stressiä"
Nestlé Suomen toimitusjohtaja yllättyi: täällä lihaa ja kalaa myydään tuoreena – yhtiö tarjoaa lihankorvikkeeksi pakastettua soijaa
Metsäsieniwellington
Hesburgerin perustaja syö tammikuun kasvisruokaa – Vegaanihaasten tavoitteena ennätykselliset 15 000 osallistujaa
Boltsi-pyöryköistä tuli heti kauppoihin tultuaan kolmanneksi ostetuimpia valmispyöryköitä – kasvipohjaisten tuotteiden kysyntä ja tuotevalikoima on kasvanut vuodessa hurjasti
Kolumni
MT toimitus
Söisimmekö itsemme ja yhteiskunnan kestäväksi?
Liha- ja maitotuotteiden käytön puolittaminen valtuuston käsittelyyn Espoossa
Sopiiko vegaaniruokavalio lapselle? Ravitsemusprofessori vastaa
Yksittäisen vegetuotteen huono maku ja suunnittelu sabotoi kaikkia kasvistuotteita – "Kunhan se on kasvista"- ajattelulla ei pärjää markkinoilla
Kysely: Suomalaiset suhtautuvat kasvisruokaan myönteisemmin kuin ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset