Lukijalta: Marttojen kasvisruokasitoumus tukee kestävää ja monipuolista syömistä
Uusimmat ravitsemussuositukset ohjaavat lisäämään kasviksia, täysjyväviljaa ja palkokasveja sekä vähentämään punaisen ja prosessoidun lihan käyttöä, kirjoittavat Marttaliiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen ja pääsihteeri Marianne Heikkilä.
Papuja. Uudet ravitsemussuositukset kehottavat korvaamaan lihaa kasvikunnan proteiineilla, muun muassa pavuilla. Kuvassa voipapu, kidneypapu, valkopapu, mustapapu ja soijapapu. Kuva: Jaana KankaanpääMarttaliiton tekemä vapaaehtoinen kasvisruokasitoumus on herättänyt keskustelua. Olemme saaneet sekä rakentavaa että rohkaisevaa palautetta, jota kuuntelemme tarkasti. Sitoumus koskee vain Marttaliiton valtakunnallisia tilaisuuksia, eikä velvoita marttayhdistyksiä, -piirejä tai jäseniä liittymään mukaan.
Sitoumus tukee Marttojen pitkäaikaista tavoitetta edistää kestäviä ja terveellisiä ruokavalintoja.
Uusimmat ravitsemussuositukset ohjaavat lisäämään kasviksia, täysjyväviljaa ja palkokasveja sekä vähentämään punaisen ja prosessoidun lihan käyttöä. Tarjoamalla kasvisruokaa haluamme näyttää, kuinka herkullinen osa sekaruokavaliota kasvisruoka voi olla.
Läpi 126-vuotisen historiamme olemme kannustaneet nauttimaan kotimaista ja lähituotettua ruokaa. Kotimainen ruoantuotanto on myös osa meille kaikille tärkeää huoltovarmuutta. Kursseillamme valmistetaan jatkossakin monipuolisesti niin kasvis-, kala- kuin liharuokia.
Uskomme, että kestävien ruokavalintojen ja suomalaisen ruoantuotannon tukeminen eivät ole toisiaan poissulkevia tavoitteita. Marttojen neuvonta tukee tasapainoista ruokavaliota, jossa on tilaa sekä kasviksille että eläinperäisille tuotteille.
Sirpa Pietikäinen
puheenjohtaja
Marttaliitto
Marianne Heikkilä
pääsihteeri
Marttaliitto
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat










