Yli puolet nuorista kokee syövänsä terveellisemmin kuin vanhempansa – vastuullisuus korostuu vastauksissa
Kyselytutkimuksella selvitettiin, mitkä ruokaan ja ruokavalioon liittyvät asiat ovat nuorille tärkeitä ja miten ne näkyvät heidän arjessaan.Tuoreen Mitä nuoret syövät -kyselytutkimuksen mukaan suomalaisnuoret syövät terveellisesti ja haluavat tukea vastuullisesti tuotettuja ruokia. Dr. Oetkerin teettämän kyselyyn vastasi tuhat 16–24-vuotiasta nuorta.
Kyselyn perusteella nuorten ruokailutottumukset ovat suurella osalla hyvällä mallilla. Yli puolet kertoi syövänsä aamiaisen päivittäin ja joka neljännes melkein joka päivä. Lounasta vastaajista nauttii päivittäin 60 prosenttia ja melkein joka päivä kolmannes vastaajista.
Nuoret hyödyntävät myös ahkerasti välipaloja osana päivän ruokavaliota. 38 prosenttia vastaajista kertoi syövänsä välipaloja päivittäin ja reilu kolmannes melkein joka päivä. Välipalan halutaan olla täyttävä, terveellinen ja proteiinipitoinen.
Herkutkin toki maistuvat, mutta kohtuudella. Joka toinen vastaajista kertoi nauttivansa herkkuja 1–2 kertaa viikossa.
Välipalan halutaan olla täyttävä, terveellinen ja proteiinipitoinen.
Ruokavalinnoissaan nuoret painottavat terveellisyyttä. 75 prosenttia kertoi pyrkivänsä noudattamaan terveellistä ruokavaliota. Vastaajista 60 prosenttia koki syövänsä terveellisemmin kuin vanhempansa. Tähän voi liittyä se, että joka viides kertoi omien lempiruokiensa olevan täysin erilaiset kuin vanhempiensa.
Myös vastuullisesti tuotettu ruoka on todella tärkeää nuorille: 73 prosenttia vastaajista kertoi, että vastuullisuus on heille ruoan valitsemisessa tärkeää.
Kasvispainotteisuus näkyi myös tutkimustuloksissa. Lähes joka toinen 16–24-vuotiaista naisista kertoi suosivansa kasvisruokaa, miehistä reilu kolmannes. Vegaanista ruokavaliota suosii joka neljäs vastaaja. Valmisruoka maistuu lähes joka toiselle nuorelle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







